31 Mart 2024 yerel seçimlerine 36 gün kalmışken partiler çalışmalarına son hızla devam ediyor. DEVA Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç’ta seçim çalışmalarına her alanda ziyaretler yaparak devam ediyor. Bu çalışmalara destek olmak amacı ile DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı ve Genel Başkan yardımcısı İstanbul Milletvekili Elif Esen Fethiye’ye geldi.

FETÖ FİRARİSİ EMNİYET MÜDÜRÜ MUĞLA İLÇESİNDE YAKALANDI FETÖ FİRARİSİ EMNİYET MÜDÜRÜ MUĞLA İLÇESİNDE YAKALANDI

“FETHİYE’YE İLK DEFA GELİYORUM”

Deva Partisi Muğla İl Başkanı Emrak Çay’ın da eşlik ettiği ziyarette Genel Başkan yardımcısı Elif Esen ilk olarak parti binasında meclis üyesi adayları ve partililer ile bir araya geldi. Burada meclis üyesi adayları ve partililere seslenen Genel Başkan yardımcısı İstanbul Milletvekili Elif Esen “Muğla’da daha önce seçim çalışmaları yapmıştık ama Fethiye’ye ilk defa geliyorum. İlçe Merkezi çok güzel. Burada ki arkadaşlarımız da güzel olunca Deva Partisi’nin bu nitelikli çalışmalarına bir damla daha eklenmiş oldu” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında ilk ziyaret ettiği ilçenin Fethiye olduğunu ifade eden Esen “Saniye Hanım’ın geçmişte yapmış olduğu çalışmalardan dolayı bu tercihi yaptım. Benim için Saniye Hanım sembolik bir isim” dedi.

“YERELDE KADINA YER VAR” KAMPANYASI BAŞLATTIK”

Deva Partisi Kadın Politikaları Başkanlığı olarak seçim süreci öncesi kampanya başlattıklarını ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen “Bu kampanyanın ismi “Yerelde kadına yer var” kampanyasıydı. Bu kampanya üç aşamadan oluşuyordu. İlk aşamasında hangi partiden olursan ol. Ya da hangi partiye sempati duyuyorsan o partinin kapısını çal ve “Ben x iline ya da x ilçesine aday olmak istiyorum ya da meclis üyesi adayı olmak istiyorum” de ve adaylığının başvurusunu yap. Bundaki amacımız, bütün kadınları yerel mekanizmalarda, belediyelerde karar ve yönetim süreçlerine dahil olmaya davet etmekti” dedi.

“BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIMIZA EĞİTİM VERDİK”

Kampanyanın ikinci aşamasından da bahseden Esen “İkinci aşama bizi tercih eden adaylarımıza hoş geldiniz, hayırlı olsun dedikten sonra onların kazanmaları için güçlenmelerini sağlamak. Bu sebeple Genel Merkezimizde kadın Politikaları Başkanlığımızın desteklediği, eğitim politikaları başkanlığımızın da öncülüğünde hafta sonları belediye başkan adayları eğitimlerimiz başladı. Bugüne kadar aday olan bütün arkadaşlarımızı Genel merkezimize davet ettik. Seçim süresince yol haritası belirleme, strateji geliştirme, sosyal medya iletişimi, saha iletişimi gibi farklı alanlarda eğitimler verdik” diye konuştu.

“SPESİFİK OLARAK KADINI GÜÇLENDİRECEĞİMİZ, ÇALIŞACAĞIMIZ AŞAMAYA GEÇTİK”

Şu anda üçüncü aşamaya geçtiklerini ifade eden DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Elif Esen “Artık seçime 36 gün kaldı. Spesifik olarak kadını güçlendireceğimiz, çalışacağımız aşamaya geçtik. Ben 11 Marta kadar bugün Saniye Hanım’a yapmış olduğum ziyaret gibi farklı il ve ilçelerde kadın adaylarımızı ziyaret edeceğim. Ve kadın adaylarımızı desteklemek için onlarla beraber tüm gün çalışacağım. Buradaki kategorik ayrıştırma değerli başkanımız gibi söz verdiğim birkaç aday arkadaşımız var. Bunlarda yine Saniye Hanım gibi sembolik isimler. Neden sembolik diyorum. Çünkü partimiz kurulduğu günden bu yana azimle, çalışkanlıkla DEVA’yı ve politikalarını en iyi şekilde temsil ederek ön plana çıkaran ve bütün zorluklara göğüs gererek yol yürümeye devam eden kadınlar oldukları için. Önümüzde ki hafta Salı günü Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi’nde olacağım. Orada da adayımız Melis Kandemir. Ardından Bursa’da 5 adayımız olduğu için 2 gün geçireceğim. Sonrasında İzmir’de olacağım. İzmir’de 9 adayımız var. Ve son olarak ta her bir ilçesi il büyüklüğünde olan İstanbul var. Hedefimiz DEVA Partisi’ne çok sayıda belediye başkanlığı kazandırmak. ve sonrasında partimizin oy oranını arttırmak” dedi.

KULAÇ “TÜM DERTLERİN DEVASI DEVA’DA”

DEVA Partisi fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç yaptığı konuşmada “Değerli misafirimize bizleri ziyaretinden ve çalışmalarımıza vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz bu seçime çalışa çalışa kazanacağız. Her alanda dediğimim gibi işimiz zor ve Ben zoru seven bir kadınım. Zor olanı başarmak daha anlamlı olacaktır. Tüm arkadaşlarımız ile beraber fethiye Halkımızın dertlerini dinliyoruz. Sorunlarını not alıyoruz. Sorunları çözmek için gerekli çalışmaları da yapacağız. Biz Fethiye’ye güveniyoruz. Fethiye’de bize güvensiz. Tüm dertlerin devası DEVA’da” dedi.

Parti binasında gerçekleşen program sonrası DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Elif Esen, DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Emrah Çay, DEVA Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç, meclis üyesi adayları ve partililer Cuma Pazarı’nda pazar esnafı ve vatandaşlar ile bir araya geldikten sonra çarşı merkezinde bulunan esnafları ziyaret ettiler.