ANKARA'DA İNDİ BİNDİ TAKSİ ÜCRETİ 75 TL, MARMARİS VE BODRUM'DA İSE 150 TL! ANKARA'DA İNDİ BİNDİ TAKSİ ÜCRETİ 75 TL, MARMARİS VE BODRUM'DA İSE 150 TL!

Yaklaşık 20 gün önce 31 TL'yi gören dolar bugün resmen 32 TL seviyesini test edip 32,01 TL'yi zorladı. Böylece dolarda bir eşik daha aşılmış oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, doların ateşinin yükselmesi sonrasında İngilizce bir paylaşım yaptı. Şimşek, "Yaşanan dalgalanmanın  geçici olduğu değerlendirilmelidir." dedi.

"FİYAT İSTİKRARI ZAMAN ALACAK"

"Fiyat istikrarına ulaşmanın zaman alacağını akılda tutmak önemlidir." ifadelerini kullanan Şimşek "Bu ayki yerel seçimlerin ardından Türkiye'nin, verimliliği artıracak ve rekabet gücünü artıracak reformları da içeren orta vadeli programını sürdürmek için seçimsiz uzun bir dönemi olacak.

Döviz piyasasında son dönemde yaşanan dalgalanmanın geçici olduğu değerlendirilmelidir. TCMB, elindeki tüm araçları kullanarak enflasyon beklentilerini sabitleme kararlılığındadır. TCMB'nin enflasyonu düşürmesine yardımcı olmak amacıyla maliye politikasını sıkılaştırmaya devam edeceğiz. Özetle Eylül ayında açıkladığımız program beklendiği gibi çalışıyor." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi