Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden İngiliz tur operatörü Thomas Cook, şirketi kurtarmak için yapılan son dakika görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine resmen battı.

İngiliz Sivil Havacılık Kurumu CAA, tur operatörünün "ticari faaliyetlerine son verdiğini" duyurdu.

HASTANE GÜNLERİ KARIŞTIRDI! İKİ ÇOCUK BABASI ADAM 'KISIR' KALDI HASTANE GÜNLERİ KARIŞTIRDI! İKİ ÇOCUK BABASI ADAM 'KISIR' KALDI

178 yıllık şirketin batışı, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok yere, Thomas Cook ile tatile giden İngiliz vatandaşlarının ülkeye geri getirilmesi için, barış dönemlerindeki en büyük geri dönüş operasyonlarından birini başlattı.

Tur operatörünün batışıyla, 9 bini İngiltere olmak üzere, 22 bin kişi işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı.

"Operation Matterhorn" adı verilen operasyonla 150 binden fazla İngiliz tatilcinin ülkelerine geri getirilmesi amaçlanıyor.

ATLASGLOBAL VE FREEBIRD UÇURACAK

Thomas Cook'un iflası sonrasında Türkiye'de bulunan müşterilerinin akıbeti de belli olmaya başladı. AirportHaber'in edindiği bilgiye göre, tur operatörünün mağdur müşterilerinin Atlasglobal ile Freebird tarafından taşınacağı öğrenildi.

Operasyonların en kısa sürede başlayacağı ve Türkiye'den İngiltere'ye düzenlenecek seferlerle Thomas Cook'tan paket tur alan müşterilerin ülkelerine dönüşün sağlanacağı belirtildi.

UÇAKLAR NE OLACAK?

İngiliz turizm devi Thomas Cook'un iflası sonrasında bir diğer merak edilen konu da şirketin filosunda yer alan uçakların ne olacağı... İngiltere merkezli şirketin filosunda toplam 116 uçak bulunuyor. Bunlardan 46'sı İngiltere'de, 11'i Danimarka'da, 6'sı İspanya'da ve 53'ü Almanya'da konuşlandırılıyordu.

Filodaki uçaklardan 85'i Airbus 31'i de Boeing'ten oluşuyor. İngiliz kaynaklarına göre, 40'a yakın uçağın finansal kiralama yöntemiyle filoya katıldığı diğer uçakların da şirketin özmalı olduğu belirtiliyor.