Sözcü'nün haberine göre ABD Ticaret Temsilciliği'nin yaptığı açıklamada, Tai’nin mevkidaşı Mehmet Muş ile sanal toplantıda buluştuğu, dijital hizmet vergileri, ABD şirketlerinin Türkiye’ye erişiminin geliştirilmesi ve diğer meseleleri konuştukları kaydedildi. Tai, ortak bir dijital hizmetler vergisi için OECD ve G20’ye işaret etti.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), 1 Temmuz 2021’de yaptığı açıklamada, aralarında ABD, Çin, Almanya, Fransa, İngiltere, Japonya ve Türkiye’nin de yer aldığı küresel Gayrisafi Yurt içi Hasıla’nın (GSYH) yüzde 90’ını temsil eden 130 ülkenin uluslararası vergi reformu konusunda anlaşma sağladığını belirtmişti.

HASTANE GÜNLERİ KARIŞTIRDI! İKİ ÇOCUK BABASI ADAM 'KISIR' KALDI HASTANE GÜNLERİ KARIŞTIRDI! İKİ ÇOCUK BABASI ADAM 'KISIR' KALDI

Buna göre, çok uluslu şirketlerin faaliyet gösterdikleri ve kâr elde ettikleri yerlerde en az yüzde 15 oranında kurumlar vergisi ödemeleri planlanıyor.

G20 liderleri, 28-29 Ekim'de Roma’da yapacakları toplantıda bu anlaşmaya son halini vermeye çalışacak.

2 MİLYAR 392 TL KAZANILDI

1 Mart 2020’den itibaren uygulamaya giren Dijital Hizmet Vergisi’nde 2020’de 1 milyar 61 milyon TL, 2021’in Ocak-Temmuz döneminde 1 milyar 331 milyon TL olmak üzere şu ana kadar toplamda 2 milyar 392 milyon TL kazanıldı.

Türkiye'de kazanılan hasılatı 20 milyon TL'den ve dünya genelinde elde edilen hasılatı 750 milyon euro ya da muadili yabancı para karşılığı TL'den fazla olan Facebook ve Twitter gibi şirketler, ilgili kanun paralelinde 1 Mart'tan itibaren yüzde 7,5 oranında dijital hizmet vergisi mükellefi oldular.

Kaynak:Sözcü