Dünya üzerinde yaklaşık 1 yıldır süren koronavirüs salgınıyla ilgili henüz net bir aşı ya da tedavi yöntemi bulunamazken, aşı çalışması yapan şirketlerden açıklamalar art arta gelmeye başladı. ABD'nin Massachusetts kenti merkezli biyoteknoloji şirketi Moderna Inc, üzerinde çalıştıkları aşıyla ilgili açıklamada bulundu.

"BUNLAR BİRÇOK İNSAN YARDIMCI OLACAK İKİ MÜKEMMEL AŞI"

Moderna CEO'su Stephane Bancel, Business Insider'a yaptığı açıklamada 30 bin kişiye yapılan iki dozluk aşı çalışmasının yüzde 94,5 etkili olduğu açıklandı. Bancel, "Bunlar, birçok ABD ve dünyadaki birçok insana yardımcı olacak iki mükemmel aşı" ifadelerini kullandı. Bancel ürettikleri aşının Pfizer Biontech aşısıyla kıyaslanmasının saflık olacağını nitelerken henüz kıyaslamak için çok erken olduğunun altını çizdi.

ÖNEMLİ AVANTAJI KOLAY SAKLANABİLMESİ

Bancel, Moderna'nın aşısının Pfizer/Biontech aşısına göre önemli bir avantajı olduğunu söyledi. Moderna'nın aşısının tipik buzdolabı sıcaklıklarında (2-8 derece) bir ay muhafaza edilebildiği belirtilirken, Pfizer'in atışının kuru buz ve özel kaplar gerektiren -70 derece sıcaklıkta saklanması gerektiği belirtildi.



Kaynak: SonDakika

RUSYA'DA KONSER SALONUNA SALDIRI: ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR RUSYA'DA KONSER SALONUNA SALDIRI: ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR