ABD’nin 20 yıl sonra çekilmeye karar verdiği Afganistan’da, Taliban’ın kısa sürede kontrolü ele geçirmesi sonrası kaos ve şiddet ortamı hızla tırmanıyor. ABD ve Batılı ülkelerin tahliye süreci hızlanırken, yapılan uyarılara rağmen Kabil’de önceki gün intihar saldırıları gerçekleşti.

Kabil Havalimanı’nda düzenlenen ve IŞİD’in üstlendiği saldırılarda, bilanço giderek ağırlaşıyor. Yetkililer, saldırılarda yaşamını yitiren sivil sayısının 77’ye yükseldiğini açıkladı. Olayda 13 ABD askeri de hayatını kaybederken, 18 askerin yaralanarak tedavi altına alındığı belirtildi.

ABD MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI DUYURDU ABD MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI DUYURDU

Tahliye uçuşlarının yeniden başladığı da öğrenildi. Taliban yetkilisi, saldırılarda en az 28 Taliban üyesinin yaşamını yitirdiğini iddia etti.

SALDIRILAR SÜREBİLİR

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, terör örgütü IŞİD’in saldırılarının sürmesini beklediğini aktardı. Yaklaşık bin ABD vatandaşının hâlâ Afganistan’da olduğuna inanıldığını aktaran McKenzie, tahliye edilenlerin can güvenliğini korumaya odaklandıklarını söyleyerek “Yaşanan can kayıplarının üzüntüsünü yaşarken, görevimizi icra etmeye devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

Kaynak: AA