Safi’nin cesedi Mezar-ı Şerif’teki morgda ailesince teşhis edildi. Aktivist, 20 Ekim’de kaybolmuştu. Safi’nin kardeşi Rita, “Onu kıyafetlerinden tanıdık. Kurşunlar suratını tamamen dağıtmıştı” ifadesini kullandı.


Rita, “Her yerinde kurşun yaraları vardı. Sayılmayacak kadar çok. Kafasında, kalbinde, göğsünde, böbreklerinde ve bacaklarında” derken, kardeşinine alyansının ve çantasının da çalındığını aktardı.

HASTANE GÜNLERİ KARIŞTIRDI! İKİ ÇOCUK BABASI ADAM 'KISIR' KALDI HASTANE GÜNLERİ KARIŞTIRDI! İKİ ÇOCUK BABASI ADAM 'KISIR' KALDI


Bölgede doktorluk yapan Meraj Faruki, perşembe günü Taliban mensuplarının Belh bölge hastanesinde kimliği belirlenmemiş, vurularak öldürülmüş iki kadın cesedi getirildiğini aktardı. Taliban, bu cesetlerin yanında iki de erkek cesedi bulunduğunu iddia etti.


Taliban yetkilisi, “olayın kişisel anlaşmazlıklar sonucu yaşanmış olabileceğini” öne sürerken, polisin soruşturma başlattığını dile getirdi.


Ağustos ortasından beri Afganistan genelinde kadınlar eylemler düzenleyerek Taliban’dan hak ve özgürlüklerini geri istiyor.

Kaynak: T24