Tüm dünyayı sarsan "Koronavirüs" salgını, endişe verici boyutlara ulaştı. Yetkililer tarafından uyarı üstüne uyarı yapılırken sosyal medyada paylaşılan görüntüler de durumun vahimliğini gözler önüne seriyor. Çin'de virüsün ortaya çıktığı Hubei Bölgesel İdaresi'ne bağlı Wuhan kentinde, insanlar aniden bilinçlerini kaybederek yere yığılıyor.

Çin'de ortaya çıkan ve insandan insana bulaşabilen yeni bir "Koronavirüs" türü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e yükselirken, en az 830 kişinin virüse yakalandığı tespit edildi. Çinli yetkililer virüsün ortaya çıktığı Hubei bölgesel idaresine bağlı Vuhan kenti dahil toplam beş şehirde giriş-çıkışları sınırlandırdı.



Virüs Bulaşan İnsanlar Bilincini Yitirerek Yığılıp Kalıyor

Sosyal medyada paylaşılan tüyler ürpertici görüntüler de, hastalığın ciddiyetini gözler önüne seriyor. İnsanlar sokaklarda aniden yere yığılıp kalıyor. Hareketsiz bir şekilde yerde yatan bu adamın görüntüsü, sosyal medyada paylaşılıyor. Tehlikeli maddelere koruyucu elbiseler ve gaz maskeleriyle yere yığılmış insanların yanına giden sağlık görevlilerinin görüntüleri, hem Twitter hem de Instagram'da paylaşıldı.



Salgının Başladığı Wuhan Kentine "Zombi Diyarı" Yakıştırması

Görgü tanıkları, gaz maskeleri takmış kırtasiyecinin önünde sıra bekleyen bir adamın, bilincini kaybederek birden yüz üstü yere yığıldığını söyledi. Korkunç olaya şahit olan maskeli altı kişi daha bulunuyor. Karantinaya alınan Wuhan kentine "zombieland" yani "zombi diyarı" yakıştırması yapıldı.



Çin'deki Ay Takvimi Yeni Yıl Kutlamaları Organizasyonlarında Değişikliğe Gidildi

2019-nCoV adı verilen koronavirüsün yayılmasını önlemek için Çin'deki Ay takvimi yeni yılı kutlamaları organizasyonlarında da değişikliğe gidildi. Başkent Pekin ve Şangay gibi büyük kentlerde planlanan halk gösterileri iptal edilmiş durumda. Yetkililer büyük kalabalıkların toplanmasını ve virüsün yayılmasını engellemeye çalışıyor. Çin'de yeni yıl kutlamalarının yarın başlaması planlanıyordu. Yılın bu mevsimi, Çin'de milyonlarca kişinin aile ziyaretleri için şehir değiştirdiği bir dönem. Ancak yetkililer, halka mümkün olduğunca seyahatleri sınırlandırmaları yönünde çağrı yapıyor.



Salgının Nedeni "Yarasa Çorbası" Olabilir

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı tedirgin eden corona virüsü nedeniyle 17 kişi hayatını kaybetti. Çinli bilim insanları, salgının nedeninin Çin'de sıkça tüketilen "yarasa çorbası" olabileceğini düşünüyor.

X'TE (TWİTTER) BU ÖZELLİKLER KALDIRILACAK! X'TE (TWİTTER) BU ÖZELLİKLER KALDIRILACAK!