Yıllardır işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ’dan çok büyük kayıplarla ayrılan Ermenistan’da geçen yıl başlayan siyasi gerilim ve kaosa ordu müdahale etme kararı aldı. Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetinin istifa etmesi çağrısında bulundu. Interfax haber ajansının “acil” koduyla servis ettiği gelişme bölgede tansiyonu yükseltti.

Azerbaycan karşısında hezimete uğrayarak çok ciddi toprak kaybeden Ermenistan’da muhalefet geçen yıldan beri Başbakan Paşinyan’ın istifasını istemiş ve bu sebeple sokağa çıkmıştı. Azerbaycan karşısında alınan hezimet sonrasında üzerinde istifa baskısının arttığı Paşinyan konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Paşinyan, “Silahlı Kuvvetler’in istifa çağrısında bulunması bir askeri darbe girişimidir” dedi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı, ordunun Başbakan Nikol Paşinyan'a yaptığı istifa çağrısının ardından ordunun siyasete dahil olmasının “kabul edilemez” olduğunu açıkladı.

Destekçilerini sokağa çağıran Paşinyan kendisi ve korumalarıyla Erivan’daki gösterilere katıldı. Paşinyan’ın eline aldığı megafonun çalışmaması uluslararası basının dikkatini çekti. Paşinyan destekçilerini başkent Erivan’ın merkezinde toplanmaya çağırdı. Facebook üzerinden halka seslenen Paşinyan, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı’nı görevden aldığını açıkladı.

RUSYA’DAN JET AÇIKLAMA

Yaşananların ardından Kremlin’den konuyla ilgili bir açıklama geldi… Rusya’nın en yakın müttefiklerinden biri olan ve bir Rus askeri üssüne de ev sahipliği yapan Ermenistan’da yaşananlardan sonra Kremlin’den itidal çağrısı yapıldı. Düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitiry Peskov, tarafların farklılıkları barış yoluyla ve anayasal çerçeve içerisinde çözmesi gerektiğini söyledi.



Kaynak: Altar Zeyhan

93 YAŞINDA 5’İNCİ KEZ EVLENİYOR 93 YAŞINDA 5’İNCİ KEZ EVLENİYOR