Sağlık Bakanlığı verilerine göre, vaka sayılarının tüm eyaletlerde düzenli olarak yükseldiği görülürken, Gauteng eyaleti salgının ülkedeki merkez üssü olma özelliği taşıyor.


Bilim insanları, vaka sayılarındaki bu artışın, ülkede önceki gün tespit edilen ve "süper varyant" olarak da tanımlanan "Omicron" varyantıyla ilişkisi olup olmadığını araştırıyor.


Son 24 saatte yapılan 30 bin 94 teste göre 2 bin 828 kişi Covid-19'a yakalandı. 22 Kasım'da günlük vaka sayısı yapılan 13 bin 473 testte 312 olarak bildirilmişti. Açıklanan sayı, 5 günde 9 kat fazla Covid-19 vakasının tespit edildiğini ortaya koyuyor.


Dün kaydedilen vakalarla birlikte toplam vaka sayısı 2 milyon 955 bin 328'e yükseldi.

İRAN İSRAİL'E SALDIRI BAŞLATTI İRAN İSRAİL'E SALDIRI BAŞLATTI


Yaşamını yitirinlerin sayısı son 24 saatte 12 artışla 89 bin 783 oldu.


Güney Afrika ve Botsvana'da 9 kişide görülen ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından "Omicron" olarak isimlendirilen B.1.1.529 varyantı, "süper varyant" olarak nitelendiriliyor ve 32 mutasyona sahip olduğu biliniyor.


Şimdilik düşük görülme sıklığına sahip bu varyanta karşı mevcut aşıların etkili olup olmadığına ilişkin araştırmalar devam ediyor.


Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çok sayıda ülke, Omicron varyantı sebebi ile Güney Afrika'ya seyahat yasağı uygulama kararı aldı.


Kaynak: T24