Kişida, G20 Dönem Başkanı İtalya'nın girişimiyle G20 ülkelerini video konferansla bir araya getiren "Afganistan'da ortaya çıkan acil insani duruma müdahale" kapsamlı olağanüstü zirvede açıklamada bulundu.

KAFEDEKİLERİ REHİN ALDI: "BURAYI HAVAYA UÇURACAĞIM" KAFEDEKİLERİ REHİN ALDI: "BURAYI HAVAYA UÇURACAĞIM"


Ülkesinin Afganistan'a, insani yardım amaçlı 190 milyon dolar destek vereceğini ifade eden Kişida, bu miktarın uluslararası organizasyonlarla Afganistan'a ulaştırılacağını söyledi.


Kişida ayrıca, önceki hafta Kunduz bölgesinde bir camiye yapılan bombalı saldırıyı kınadı ve terörle mücadele sahasında alakalı taraflarla mevcut çabaları artıracakları taahhüdünde bulundu.


Ülkedeki tüm Afganların haklarının korunmasının, Afganistan'ın kalkınmasında önemli yeri olduğunu dile getiren Kişida, kadınların eğitim alabilmesi ve çalışabilmesinin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.


Kişida, Afganistan'da idareyi devralan Taliban yönetiminin, insan haklarını koruması ve "kapsayıcı siyasi süreç" yürütmesi halinde, ülkenin yeniden inşası için kaynak, fon ve desteği yeniden bu ülkeye çekebileceğini belirtti.

Kaynak: T24