RUSYA SEÇİMLERİNDE GALİP BELLİ OLDU! PUTİN DEVRİLDİ Mİ? RUSYA SEÇİMLERİNDE GALİP BELLİ OLDU! PUTİN DEVRİLDİ Mİ?

Afganistan'daki durumu görüşmek için bugün video konferans yöntemiyle buluşan G7 Liderler Toplantısı sonrası açıklamada bulunan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, askerlerinin çekilmesinin, Taliban’ın yabancı ülke askerlerinin çekilmesi için verdiği son tarih olan 31 Ağustos’u aşacağını ifade etti.

Trudeau, Kanada’nın belirlenen tarihte Afganistan halkını korumak ve güvenliğini sağlamak için askerlerinin çekilmemesi gerektiğini belirtti.

BİRLİK OLDUKLARINI SÖYLEDİ

Liderlerin çoğu, Afganistan’da daha uzun kalabilmek için ABD birliklerine güvendiklerinden ABD Başkanı Joe Biden'ın tahliyeler için tarihi ertelemeye ikna etmeyi umuyorlardı. Başbakan Trudeau ise, G7 liderlerinin Afganistan’dan çekilme tarihini ertelemede başarısız olmalarına rağmen, mümkün olduğunca çok Afganlıyı kurtarma sözlerinde birlik olduklarını söyledi.

Trudeau, "Uluslararası bir topluluk olarak Taliban'dan hesap sorduğumuz ve önümüzdeki hafta veya haftalarda Taliban'dan kaçamayacak insanları nasıl koruduğumuzu da konuşmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

G7'nin 31 Ağustos'tan sonra çekilmek için Taliban'a baskı yapması gerektiğini kaydeden Trudeau, ancak durumun "son derece zor" olduğunu belirtti.

Kaynak: T24