Afganistan'daki durumu görüşmek üzere bugün yapılan G7 Liderler Toplantısı sonrası açıklamada bulunan Angela Merkel, G7 liderlerinin Afganistan’daki tahliye operasyonları konusunda beraber çalışmanın sürmesi gerektiğini aktararak, “ABD'nin burada başı çektiğini vurgulamak zorundayım. ABD olmadan tahliyelere devam edemeyiz, bunun netleştirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.


"HER ULUSUN KENDİ İŞİNİ YAPMASI HİÇBİR ŞEYE YARDIMCI OLMAZ"


Afganistan konusunda beraber olunması gerektiğine dikkat çeken Merkel, “Her ulusun kendi işini yapması hiçbir şeye yardımcı olmaz. Tahliyenin büyük bir birliktelik başarısı ile gerçekleştirildiğidir” ifadesine yer verdi.

Taliban ile ilişkilerde de G7 liderlerini ortak bir yaklaşım benimsemeye çağıran Merkel, G7’nin kendi içinde Taliban’la gelecekteki ilişkilere yönelik eylem planı hazırlayacak bir grup oluşturduğunu kaydetti. Öte yandan Merkel, Taliban'la iletişim kurulması gerektiğini belirtti.

Merkel, "Mümkün olduğunca uzun süre tahliyelere devam etmek istediğimiz açık, ancak güvenlik durumu buna izin verdiği sürece tahliyelere devam edebiliriz, fakat şu anda güvenlik durumu çok zor" diye konuştu.
 

RUSYA SEÇİMLERİNDE GALİP BELLİ OLDU! PUTİN DEVRİLDİ Mİ? RUSYA SEÇİMLERİNDE GALİP BELLİ OLDU! PUTİN DEVRİLDİ Mİ?

Kaynak: T24