Karabağ'da Azerbaycan'a yenilen Ermenistan'daki karışıklık ordunun Başbakanı Nikol Paşinyan'ın istifasını istemesi sonrasında giderek derinleşti. Ordunun istifa çağrılarını darbe girişimi olarak nitelendiren Başbakan Paşinyan'ın halkı sokaklara çağırması sonrası Erivan'da hareketli dakikalar yaşanıyor. Bu kapsamda başkent Erivan'da halka seslenen Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Savunma Bakanı ve Genelkurmay başkanı hakkında hapis emri verdi.

HALKA DARBEYE İZİN VERMEYİN ÇAĞRISI

Erivan'da ulusa seslenen Paşinyan, "Bu açıkça bir darbe girişimidir. Ermenistan halkı askeri darbeye izin vermeyecektir. Ermenistan ordusu, ülkenin sınırlarını ve bölgesel bütünlüğünü korumaya odaklanmalıdır. Şu andan itibaren, Savunma Bakanı ve Genelkurmay başkanı hakkında hapis emri verilmiştir. Sizler de askeri darbe girişimine asla izin vermemelisiniz. Tedbirli olmak Ermenistan'ın geleceği için önemlidir" dedi.

"ORDU, SİYASETE DAHİL OLAMAZ"

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ordunun ülkede herhangi bir şekilde siyasete dahil olamayacağını ifade ederek, "Ordu, siyasi süreçlere dahil olamaz. Ordu, halkın seçtiği halka ve yetkililere itaat etmelidir" dedi.

ÜNLÜ OYUNCUNUN CANSIZ BEDENİ BOŞ ARAZİDE BULUNDU ÜNLÜ OYUNCUNUN CANSIZ BEDENİ BOŞ ARAZİDE BULUNDU
Paşinyan'dan Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı için tutuklama emri


Kaynak: DHA