Putin, Taliban'ın vatandaşların ve diplomatların güvenliğini garanti edeceğini ve ABD liderliğindeki güçler çekildikten sonra ülkenin "dağılmayacağını" umduğunu dile getirdi.

ABD'nin 11 Eylül saldırılarının ardından 2001'de başlattığı ve 20 yıl süren Afganistan müdahalesi ile ilgili konuşurken, "Bence başarılı olduklarını söyleyemezsiniz" değerlendirmesinde bulundu ve "Ancak şu an bunun üzerinde durmak ve başarısızlık üzerine konuşmak bizim çıkarımıza değil. Ülkedeki durumun stabil olmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

RUSYA'DA KONSER SALONUNA SALDIRI: ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR RUSYA'DA KONSER SALONUNA SALDIRI: ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

ENDİŞELİ OLDUĞUNU AKTARDI

Eylül ayında görevi bırakacak olan Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı 'veda görüşmesi' sırasında Kremlin'de konuşan Putin, Afganistan'daki militanların "mülteci kılığına girerek" çevre ülkelere sızma olasılığından endişeli olduğunu belirtti.

Batı'nın önceki Afgan hükümetine verdiği desteği hedef alan Putin, "Yabancı şemalar kullanarak başka ülkelerde demokrasi inşa etmeye çalışmak ters tepki verir" dedi.