Rosselhoznadzor, Aralık 2020’de Antalya ve İzmir’den domates ile biber sevkiyatına getirilen yasağı yarından itibaren tamamen kaldırdı.


Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Rosselhoznadzor, Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün verdiği garantiye istinaden 9 Eylül 2021 tarihinden itibaren Türkiye’nin Antalya ve İzmir kentlerinden domates ve biber ithalatına yönelik geçici kısıtlamaları kaldırıyor” ifadesi kullanıldı.


Rosselhoznadzor, kararın Avrasya Ekonomik Birliği’ne üye ülkelerce karantina nesneleri kabul edilen nesnelerle enfekte olan domates ve biberlerin Türkiye’den Rusya’ya tedarikini önlemek için yapılan çalışmalar hakkında Türk tarafının sunduğu belgelerin incelenmesi sonucunda alındığının altı çizildi.

ABD MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI DUYURDU ABD MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI DUYURDU


Rosselhoznadzor, Aralık 2020’de Antalya ve İzmir’den domates ve biber tedarikine kısıtlamalar getirmişti. Kararın sebebi olarak bu bölgelerden getirilen ürünlerde domates kahverengi meyve buruşukluk virüsü, domates lekeli solgunluk virüsü ve pepino mozaik virüsü görülmesi gösterilmişti.

Kaynak: T24