YARDIM KAMYONLARINI VURDU! 50 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ YARDIM KAMYONLARINI VURDU! 50 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Tayvan'da bugüne kadar 77 kişiye Covid-19 teşhisi kondu. 1 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi iyileşerek taburcu oldu. Tayvan Merkez Salgın Komuta Merkezi (CECC) bugün ülkede 10 yeni koronavirüs (Covid-19) vakasına rastlandığını açıkladı.

Sağlık Bakanı ve CECC Başkanı Chen Shih-chung, 10 vakaya da yurt dışı geziler dönüşünde rastlandığını, 9 vakanın Türkiye turundan döndüğünü söyledi. Taiwan Times'ın haberine göre, Chen Shih-chung, vakalardan iki kadın ve iki erkeğin yaşlarının 20'yle 60 arasında olduğunu, turun 7 Mart-14 Mart tarihleri arasında yapıldığını açıkladı. Türkiye tatili yapan 15 kişiden 9'unun koronavirüse yakalandığını söyleyen Chen, "Türkiye'de enfeksiyon riskinin bir hayli yüksek olduğunu" ifade etti.

Bir günde 10 vakanın tespit edildiğini belirten Chen Shih-chung, bunun bir günde rastlanan en yüksek vaka sayısı olduğuna dikkat çekti. Son vakalarla birlikte Tayvan'da bugüne kadar 77 kişiye Covid-19 teşhisi kondu. 1 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi iyileşerek taburcu oldu. Ülkede 56 kişinin tedavisi sürüyor.