Milyonlarca öğrenci bugün yarıyıl tatiline girerken artan koronavirüs vakalarıyla birlikte, tatilinin uzayıp uzamayacağı merak konusu olmuştu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Altındağ'daki Kavaklı Köyü İlkokulu'nda katıldığı karne töreninde yaptığı açıklamayla bu tartışmalara son noktayı koydu. Özer, yarıyıl tatili açıklamasında 7 Şubat'tan itibaren yüz yüze eğitime devam edeceklerinin altını çizdi.

"İKİNCİ YARIYIL 7 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR''

Pandemideki son gelişmelere dikkat çekerek bilimsel verilerle hareket ettiklerini söyleyen Bakan Özer, "Yarıyıl tatilini uzatmamızı gerektiren bir durum söz konusu değil. 7 Şubat'tan itibaren aynı kararlılıkla yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Bu 2 haftayı biz de Bakanlık olarak tüm il ve ilçelerdeki okullarımızı elden geçirerek bakım ve küçük onarımlarla ilgili yapılması gereken neler varsa tüm okullarımızda tüm illerimizde, ilçelerimizde kaynaklarla destekleyerek bu eksiklerimizi gidermeye çalışacağız.'' ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE KİTAP TAVSİYESİ

Bakan Özer, yarıyıl tatilinde öğrencilerin tatillerini değerlendirerek dinlenmelerini, en az 1 kitap okumalarını tavsiye ederek "Öğrencilerimize ve tüm öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum" dedi.

İKİNCİ CEMRE BUGÜN DÜŞTÜ! İKİNCİ CEMRE BUGÜN DÜŞTÜ!

MEB takvimine göre yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Okullarda 2. dönem ise 7 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

Kaynak: SonDakika