Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Nesime Aslan tartışma yaratan etkinliğe yönelik “Müfredatta çocukların aileleriyle yapacakları etkinlikler vardır. Ama o yaştaki çocuklardan, yakın dönemde yaşanmış siyasi bir olayla ilgili aile etkinliği yapılmasını istemek doğru değil” ifadesini kullandı.

Gizem Yayıncılık'ca hazırlanan 3. sınıf Türkçe ders kitabında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı ile alakalı temalar ve etkinlikler yer alıyor. Okuma metinlerinin etkinlik bölümünde öğrencilere velilere şu soruların sorulması talep edildi: 

ERDOĞAN ÖĞRETMEN ATAMASI MÜJDESİNİ VERDİ ERDOĞAN ÖĞRETMEN ATAMASI MÜJDESİNİ VERDİ

"15 Temmuz gecesi neredeydiniz?,  O gece ülkemize ne yapılmak istendi?, Yaşanan olayları öğrenince neler hissettiniz?"

Birgün Gazetesi'nden Abidin Yağmur'un haberine göre, kitabın 51. sayfasında, 15 Temmuz temalı Derya Öney tarafından yazılan “Bayrağıma Sesleniş” adlı metin yer aldı. Metinde şöyle denildi:

“Öyle ya! haklıydı bayrağım. Biz birlikte var olmuşuz şimdiye kadar. Vatan, bayraksız; bayrak, vatansız olamaz asla! Tıpkı 15 Temmuz’daki gibi biz bir bütün olarak var oldukça ve halkımız el ele verip canla başla çalışmaya devam ettikçe daha güzel günler göreceğiz.”

Kaynak: Birgün