Muğla’nın Fethiye ilçesinde faaliyet gösteren Egebil Okulları Anadolu Lisesi törenle hizmete açıldı.

Egebil okullarında düzenlenen törene, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Egebil Okulları kurucusu Doğan Gökçe, Egebil Okulları CEO’su Faruk Tatar, Fethiye İlçe Millieğitim müdürü Faruk Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

DAİMA İLERİYİ HEDEFLEMELİ VE EĞİTİMDE DÜNYAYI YAKALAMALIYIZ

Açılış töreni öncesi Egebil okulları kurucusu Doğan Gökçe,yaptığı konuşmasında 2017 yılında Egebil okulları, Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul olarak başladığımız bu yolculuğu K-12 bütünlüğünü sağlamak üzere ve lise tasarımını baştan değiştirmek için burada toplandıklarını belirterek, “Biz Egebil okulları olarak az laf çok iş politikasıyla ilerliyoruz. Daima ilerlemeye ve Dünya’yı yakalamaya çalışıyoruz. Bundan CEO’muz Faruk Tatar’ın çok büyük emeği vardır.2019-2020 yılında eğitim ve öğretim hayatına 9-10 ve 11. Sınıfları için başlıyoruz. Üzülerek 12. Sınıf öğrencilerimizi almadık bu sene, bunun sebebi eğitim ve öğretim modelimizi tabandan öğrencilerimizle beraber yetiştirmek. Enerji doluyuz güçlüyüz ve eminimki çok şeyler yapacağız. Nasıl Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu eğitim modelimizle tanıttıysak,aynı şekilde lise tasarımımızıda baştan yazacağız” dedi.



OKULLARIN EKSİKLERİ GİDERİLDİ

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner,yaptığı açılış konuşmasında “Biz, Fethiye ölçeğinde 158 bin nüfusuyla, 29 bin öğrencisiyle 104 eğitim kurumuyla büyük bir ailenin parçasıyız. Yaz döneminde hiç durmadık ve okullarımızın eksiklerini gidermeye çalıştık. Geçtiğimniz günlerde okul müdürlerimiz, İlçe Emniyet Müdürümüz ve İlçe Jandarma Komutanımızla toplandık ve yeni eğitim öğretim yılına ne kadar hazır olduğumuzun durum değerlendirmesini yaptık. Okullarımızda alınması gereken tedbirler güvenli eğitim ortamını sağlamak adına bizim için çok önemli. Güven ortamını sağlamak adına her okulumuza irtibat görevlisi görevlendirdik. Hem emniyet hem jandarma bölgesinde, yine ilçemiz genelinde 350 bin adet kitap okullarımıza dağıtıldı. Eğitim ve öğretim yılına hazır hale geldik" dedi.



ÖZEL OKULLAR VE DEVLET OKULLARI ARASINDA TATLI BİR REKABET VAR

Şahiner, "Fethiye ölçeğinde özel eğitim anlamında arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Çok tatlı bir rekabet var ve bu vesile ile hem özel okullarımız hem devlet okullarımız geçtiğimiz dönemde güzel bir sınav verdiler. Muğla ili LGS’de birinci oldu, aldığı puan 53. 5, Fethiye ilçesi 56.7 ile hem Muğlanın onur ve gururu oldu hem de Türkiye’de ciddi bir puan ortalaması yakaladık. Bu başarıda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Özellikle özel okullarımız ciddi hassasiyet gösteriyor ve gayret ediyorlar. Açılacak olan Anadolu Lisemizin Fethiyemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

YATIRIMIN EN ANLAMLISI FETHİYEYE YAPILDI

Egebil Okulları CEO’su Faruk Tatar, Fethiye’nin hayallerine inanan ilk ilçe olduğunu belirterek; “Fethiyedeki okulumuz bizim için çok farklı bir anlam ifade ediyor. Ülkemizin ekonomik durumunu göz önüne aldığımızda, insanlar yatırımdan kaçarken, belki yatırımların en anlamlısını Türkiyenin dört bir tarafında gerçekleştiriyoruz. Özellikle bundan dolayı 3 yıldan bu yana, eğitime yatırım yapan Doğan hocama, ekip arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben öğretmen çocuğuyum kendim de öğretmenlik yaptım. 15 yıl öncesinde ben şunu gördüm; Türkiyede özel okulculuk yanlış gidiyor ama Dünya öyle bir yere doğru gidiyor ki, bugünün anne ve babaları artık eğitime bir tık daha fazla yatırım yapmak istiyor. Tüm Dünya’da olduğu gibi, Türkiye’de de özel öğretimin Pazar payı büyüyor. Fakat Türkiye’de özel okulculukta yanlış giden bir operasyon, bir algı vardı" dedi.



ÖZEL OKULLAR SADECE MADDİ DURUMU İYİ AİLELERİN ÇOCUKLARI İÇİN OLMAMALI

Konuşmasına devam eden Tatar, "Burada özel okul varken, niye dershane var, niye kurs merkezleri var? Ayrıca bunlar özel okulların ücretlerinden daha pahalı. Artık eğitim sektörü öyle bir noktaya gidiyor ki, güvenliği iyi yapmalısınız, beslenmeyi iyi yapmalısınız, yayınları çok güncel vermek zorundasınız. Çünkü, bilgi çok hızlı değişiyor. 7 yıl önce Bilfen şirketler gurubu olarak, eğitim ve öğretimi sadece İstanbul’da yapmayacağız ve Anadoluya açılacağız demiştik. Bu doğrultuda yola çıktık ve bu atılımın ilk durağı Fethiye oldu. Çok mücadele verdik ve dedik ki özel okul, sadece maddi durumu iyi olan ailelerin çocuklarının  gittiği yer bir yer olmamalı. Türkiye’de böyle yanlış bilinen bir algı var. Bizim kapımız herkese açık. Özel okula giden bir çocuk, dışarıdan ekstra bir akademik eğitime ihtiyaç duymamalı. Bizim okulumuz akademik eğitim veren bir okuldur."

TÜRKİYE'DEKİ SURİYELİLERİN ÇOCUKLARI ANA DİLLERİNE YAKIN İNGİLİZCE KONUŞUYORLAR

Yabancı dil eğitimine de değinen Faruk Tatar, "Okulumuzda okuyan öğrencilerimizden, sınavlarda Türkiye derecesi almalarını bekleriz. Şu an Türkiye’de Suriyeli misafirlerimiz var. Beğenirsiniz beğenmezsiniz, kişisel bir kavramdır. Birşeyine dikkat edin lütfen, çocuklarına dikkat edin, ana diline yakın İngilizce konuşuyorlar. Hani Finlandiya eğitim modeliydi, bize yıllarca Türkiye’de Finlandiye eğitim modeli diye bir sürü şeyler anlattılar. Sürekli bize algı operasyonu yapıldı. İstanbul’da 700 bin Suriyeli var ve Suriyelilerin çocukları ana dili gibi ingilizce konuşuyor. O zaman bizim Türkiye’de yabancı dil eğitim sistemi yanlış. Biz yeni bir tasarım yaptık, konuşma odaklı ingilizce öğrenim tasarımı yaptık. Ana okul ve İlkokulumuzu bitiren bir çocuk ana dili gibi ingilizce konuşmalıdır.’’ ifadelerini kullandı.



Tatar,  son olarak ‘’Fethiye’de Anadolu lisesini açarak Fethiyeyi ve Türkiyemizi taçlandıracağız’’diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimine geçildi. Fethiye Egebil Anadolu Lisesi okulunun açılış töreni Fethiye Kamyamakamı Muzaffer Şahiner’in kurdele kesimiyle sona erdi.

SEYDİKEMER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NİN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI SEYDİKEMER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NİN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI