Padenmiden olumsuz yönde etkilediği eğitim alanında özellikle küçük yaştaki öğrenciler için online eğitim oldukça zorlayıcı olurken bu süreci fırsata çevirmek ve öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak isteyen idealist öğretmenler de kolları sıvadı. İlknur Özer ve Esra Akbulut Eren de, bu öğretmenlerimizden. İlknur Özer'in başlattığı "Spin The Wheel of Life" isimli e-twinning projesiyle, öğrenciler istedikleri malzemeleri kullanarak hazırladıkları çarklara çeşitli etkinlikler yazıyor ve bu çarkları çevirerek her hafta ne yapacaklarını belirliyor. Esra öğretmen ise projenin kurucu ortağı olarak 15 yıllık eğitimci tecrübesiyle öğrencilerin geleceğe daha hazır yetişmeleri için çabalıyor. İlknur öğretmen, başlattığı projede rengarenk çarkları kullanarak öğrencilere oyun oynuyorlarmış hissiyle hem sağlıklı ve kaliteli zaman geçirmelerini sağlıyor hem de motive ediyor. 

Proje hakkında konuşan İlknur Özer, yaptığı açıklamada; 

"Dikmekavak Şehit Mustafa Tayyar Temizel İlkokulu'nda İngilizce öğretmeniyim. Mart ayında başlatmış olduğum ‘SPIN THE WHEEL OF LIFE' projesi bir e-Twinning projesi olup; amacı salgın döneminde sosyallikten uzak kalan ve tv, tablet, telefon gibi cihazlara yönelen öğrencilerimizin daha kaliteli vakit geçirmeleri ve kendi sorumluluklarını alıp kendi hayatlarında aktif rol almalarını sağlamaktır. Öğrencilerimizin dikkatini çekmek ve onları sıkmadan projemizi daha eğlenceli hale getirmek için projeye de adını verdiğim çarkları kullandık. Her öğrencimiz kendisi için istediği malzemelerle bir çark yaptı. Çarkın her bir bölümüne farklı etkinlikler yazdılar ve belirli aralıklarla çarklarını çevirip o hafta kendilerine çıkan etkinliği yaptılar. Öğrencilerimiz etkinlikleri kendileri belirlediği için aynı zaman diliminde farklı etkinlikler ya da farklı zaman diliminde aynı etkinlikleri yapma deneyimi de yaşadılar. 

Öğrencilerimiz sadece çarklarını çevirip bireysel etkinlikler yapmadılar. Diğer okullarla da işbirliği yaparak çalışmalarımız oldu. Tanışma Webinarı, Güvenli İnternet Günü, Dünya Su Günü, Anneler Günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Şehrini Tanıtıyorum Tanıyorum, e-Twinning Günü'ne özel bütün okullarla birlikte işbirlkçi çalışmalar gerçekleştirdik ve final ürünümüz olan ortak hikaye kitabını oluşturduk." ifadelerini kullandı.

Projeye Dahil Olan Okullar;

İlknur Özer Dikmekavak Ş.M.T.T İlkokulu
Esra Akbulut Eren Şehit Jandarma Er Samet Akdeniz İlkokulu
Emel Durmuş Sincan İlkokulu
Canan Yıldız Ayhan Ertürk İlkokulu
Nihal Doğanay Melik Gazi İlkokulu
Suna Eker İsmet Paşa Mazlum Palabıyık İlkokulu
Serdar Tuna Piri Reis İlkokulu
Meryem Yener Altınışık Fevziatlı ilkokulu
Ayşegül Akpunar İTÜ ETA Vakfı Kartal Doğa İlkokulu
Aleksandra Krstovska OOU "VASIL GLAVINOV "-Veles (Kuzey Makedonya)

SEÇİMLERLE İLGİLİ OKUL KARARI! 1 NİSAN TATİL Mİ? SEÇİMLERLE İLGİLİ OKUL KARARI! 1 NİSAN TATİL Mİ?