Sinema ve dizi oyuncusu Semih İğdigül, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi’nde, Turgutreis Anadolu Lisesi öğrencilerine, ‘Onlar da Can Birlikte Yaşam’ sloganıyla sokak hayvanlarını korumak ve farkındalık yaratmak amacıyla seminer verdi. 

Kurtlar Vadisi, Arka Sokaklar, Hanımın Çiftliği gibi birçok dizide rol almış olan İğdigül, öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı. Menteşe ilçesindeki Düverek Ortaokulu, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şahidi Ortaokulu, Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de seminerler veren İğdigül; sokak hayvanlarının tek ihtiyacının, sevgi, yemek ve su olduğunu belirterek onları korumanın bir insanlık görevi olduğunu söyledi.

"Dünya Sadece İnsanlar İçin Değildir"

İğdigül; “Bu dünya sadece biz insanlar için değildir. Bizimle beraber yaşaması gereken canlar için yoldayım.” diyerek can dostlarımız sokak hayvanları için yağmur, çamur, kar, kış demeden iki teker üstünde 25 bin kilometre yol kat ettiğini ve Bakü de dâhil olmak üzere yurdun birçok bölgesinde farkındalık yaratmak adına seminerler verdiğini söyledi. 



“Ben Bir Sokak Köpeğiyim”

“Ben Bir Sokak Köpeğiyim” sloganıyla dikkatleri üzerine çeken Semih İğdigül, sokak hayvanlarıyla empati kurmak adına, sokaklarda ve banklarda yattığını, aç susuz kaldığını ifade etti. Açlığa, susuzluğa, sevgisizliğe terk edilen, işkenceye maruz kalan sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşamaya haklarının olduğunu vurguladı. Sanatçı, hayvan barınaklarındaki, petshoplardaki hayvanların durumunun da sokak hayvanlarından farklı olmadığını, onların da iyi şartlarda yaşamaya haklarının olduğunu belirtti.

Sıra dışı sahne performansıyla dikkat çeken sanatçı, öğrencilerle birlikte drama tekniğini de kullanarak ilgi çekici bir seminer gerçekleştirdi. Kimi zaman salondakileri kahkahalara boğdu, kimi zaman da duygulu anlar yaşattı.



"Seminer Değil Ders"

Seminer sonunda Menteşe Milli Eğitim Şube Müdürü Eylen Terzi, “Ben buna seminer değil ders diyorum. Gençlerimizde, hayvan haklarına karşı duyarlılık oluşturmada son derece etkili bir ders niteliğinde. Değerli sanatçımıza teşekkür ederiz.” diyerek Semih İğdigül’e plaket takdim etti. Turgutreis Okul Müdürü Mehmet Akif Ağır ise kendisini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek sanatçıya çiçek ve teşekkür belgesi sundu.

Seminerin sonunda değerli sanatçı; Türkiye’yi karış karış gezdiğini, hayvan haklarını korumada eğitimin şart olduğunu, özellikle Milli Eğitimlerin bu projeye destek sunmalarının çok önemli olduğunu vurguladı. Bu anlamda İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’ye,  Menteşe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya’ya vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür etti. Muğla’da çok sıcak karşılandığını ve buradan mutlu bir şekilde ayrılacağını ifade etti.

FİNAL OKULLARI'NIN ADAM OLACAK ÇOCUKLARI BARIŞ ABİLERİNİ UNUTMADI FİNAL OKULLARI'NIN ADAM OLACAK ÇOCUKLARI BARIŞ ABİLERİNİ UNUTMADI