İKİNCİ CEMRE BUGÜN DÜŞTÜ! İKİNCİ CEMRE BUGÜN DÜŞTÜ!

MEB Ölçe ve Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, geçen yıl 31. Sırada yer alan Muğla, bu yıl 1. Sıraya yükselerek LGS’de en başarılı il oldu.

Muğla Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamalarına göre 90 soru üzerinden yapılan sınavda toplam net ortalamasını 43.7’ye çıkartan Muğla, 81 il arasında 1. Oldu. Bu başarının sırrının ekip çalışması olduğunu belirten Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimde başarıyı arttırmak için yaptığı çalışmaları şu şekilde sıraladı;

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ KURULDU

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Muğla Ölçme ve Değerlendirme Merkezi kurularak, 8. sınıflarda İlçe, okul ve öğrenci bazlı 3 Kazanım Değerlendirme sınavı gerçekleştirildi.

AKADEMİK BAŞARIYI İZLEME VE DEĞERLENDİRME ÜST KURULU OLUŞTURULDU

 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında oluşturulan üst kurul, il genelinde yapılan sınavları ilçe, okul ve öğrenci bazlı olarak her yönüyle analiz ederek ayrıntılı raporlar hazırladı. Elde edilen bu veriler doğrultusunda eksik kazanımların giderilmesi için eylem planları hazırlanmış ve veli bilgilendirme toplarıları yapılarak dönüşler alınmıştır.

AKADEMİK DANIŞMANLIK PROJESİ UYGULANMAYA BAŞLANDI

Proje kapsamında 8. sınıf öğrencilerine akademik danışman öğretmenleri atanarak (her 6 öğrenciye bir öğretmen) öğrencilerin, okul-kurs devamsızlıkları, ders başarılarını, sınavlara ait kazanımları ile ilgili analizler gerçekleştirdiler. Veliler ile düzenli olarak toplantılar yapılarak öğrencilerin mevcut durumları ve eksikleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Kitap okumanın başarıdaki önemi vurgulanarak öğrenciler kitap okumaya yönlendirildi. Deneme sınav sonuçlarını bire-bir takip ederek ve okul rehber öğretmenleri ile işbirliğine gidilerek zeka türlerine göre her öğrenci için öğrenme stilleri belirlenmiş, buna yönelik her öğrenciye özel ders programları hazırlanmıştır.

YETENEK HARİTASI VE GELİŞİM KARNESİ PROJESİ BAŞLATILDI

Proje kapsamında, İlkokullarda 1. sınıf, Ortaokullarda 5. Ve 8. Sınıf, liserde ise 9. sınıflarda öğrenim gören 42.916 öğrencinin, Marmara Üniversitesi ile yapılan işbirliği ile yetenek ve ilgi haritası çıkartıldı. Yetenek haritası çıktıları, öğrenci, okul, ilçe, il bazlı olarak hazırlanmıştır. 8. Sınıf öğrencileri için Lise seçimlerinde rehber niteliği taşıyacak olan Yöneltme Karneleri düzenlenerek, E-okul karneleri ile birlikte öğrencilere dağıtıldı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı duyuruda, ”Türkiye 1. olmamızda emeği geçen başta ekip arkadaşlarımız olmak üzere tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize anne ve babalarına teşekkür ediyoru.” ifadelerini kullandı.