FİNAL OKULLARI'NIN ADAM OLACAK ÇOCUKLARI BARIŞ ABİLERİNİ UNUTMADI FİNAL OKULLARI'NIN ADAM OLACAK ÇOCUKLARI BARIŞ ABİLERİNİ UNUTMADI

Her yıl  mayıs ayının ilk haftası kutlanan ve bu yıl 2-8 Mayıs 2020 tarihleri arasında düzenlenen Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Dünya genelinde ve ülkemizde görülen  covid 19  virüs salgını mücadele tedbirleri kapsamında Muğla Valiliği öncülüğünde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü iş birliğiyle, Uzaktan eğitim yöntemi ile Evde Trafik Kurallarını Öğreniyorum eğitimi verildi. Evdeyim ama trafik kuralları aklımda sloganıyla gerçekleştirilen eğitim Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Eğitici Trafik Polisleri tarafından verildi.

Trafik Eğitimi, Muğla İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Eğitici Trafik Polisleri Adem UYSALER, Mehmet LİMON ve Ümit OLCAY tarafından gerçekleştirildi. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Güvenli Eğitim birimi koordinesinde gerçekleştirilen eğitim  İnstagram’dan canlı olarak yayınlandı. Gerçekleştirilen eğitime öğrencilerin ve velilerinin ilgisi yoğun oldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada gerçekleştirilen uzaktan eğitimin kayıt altına alınarak, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA), Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzaktan eğitim ve eğlence platformu olan “Okul Evimde Portalına ve Milli Eğitim youtube kanalına yüklenerek tüm Türkiye’de öğrencilerin izlemesine olanak sağlanacağı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin TÖRE yaptığı açıklamada “ Küresel salgın sürecinde çocuklarımızın evde kaldığı ve uzaktan eğitimlerine devam ettiği bu günlerde kutladığımız Trafik Haftasında öğrencilerimiz için uzaktan çevirimiçi olarak trafik eğitimi gerçekleştirdik. Valiliğimiz himayelerinde, İl Emniyet Müdürlüğümüz işbirliğinde gerçekleştirilen bu eğitim ile, çocuklarımızın uzaktan eğitimlerine katkı sağlamış ve onların  trafik kurallarına karşı farkındalık kazanmalarını sağlanmış olduk. 

Hızla normalleşme sürecine girdiğimiz ve yakın zamanda tamamen kurtulmayı ümit ettiğimiz küresel salgından sonra çocuklarımız güvenle sokaklarına, parklarına çıkacaklar, okullarına gidecekler. Yolarda ve trafikte olacaklar. Yapılan bu eğitimi bu anlamda çok önemsiyorum. Yapılan bu eğitim ile uzun bir süredir evde zaman geçiren çocuklarımıza  trafik kurallarını bir kez daha hatırlatmış olduk. Başta Sayın Valim olmak üzere, katkıları için İl Emniyet Müdürüme, çocuklarımıza yaptıkları bu güzel sunu için trafik eğitmeni polislerimize ve eğitimin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Eğitimi ilgiyle takip eden tüm öğrencilerime ve velilerime teşekkür ediyorum. Hepsine sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Uzaktan eğitim metodu ile yapılan trafik eğitimi; İçişleri Bakanlığı’nın  ülke genelinde ve ilimizde  Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın kampanyası  ile 2020 yılı Yaya Öncelikli trafik yılı  olarak ilan edildiği, “Hayata öncelik, hatalı sürücüye kırmızı düdük, bende ailemin trafik polisiyim. Projeleri  ile  bu yolda hep birlikteyiz . Covid 19  virüs salgını geçtikten sonra hep birlikte hatalı sürücüye kırmızı düdük çalacağız, trafik kurallarına saygı insanlığa saygıdır. Bu yolda hep birlikteyiz. Yolları ve yaşamı hep birlikte saygı hoş görü çerçevesinde paylaşacağız, Evdeyim ama Trafik kuralları aklımda, Trafikte her yıl daha iyiye…” sloganları işlenerek tamamlandı.