Muğla’da ilk kez gerçekleştirilmesi planlanan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan Uluslararası Gastronomi Festivali'ne, 81 ilden meslek lisesi ve üniversite öğrencileri ve şefler katılabilecek. Festivale, Muğla Valiliği himayelerinde, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla İl Turizm Müdürlüğü, Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer kurumlar da destek sunacaklar.

Festival  hazırlıkları kapsamında, TAŞFED yönetim kurulu üyesi ve Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Master chef  Onur Arslan ve dernek üyeleri Yılmaz Bozkurt, Cuma Kızılaslan ve Abdi Türkben ile Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Şefi Sibel Erişti; İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’yi ziyaret etti.

Bu ziyarette Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Onur Arslan kuruluşlarının 10. yılında yapacakları çalışmalardan bahsetti. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Üyesi, Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından  “22-23 Şubat 2020 GastroMuğla Uluslararası Gastronomi Festivali” ile ilgili istişarelerde bulunuldu.

Arslan, “Festivalin amacı, yarışmacılara Türk mutfağını benimsetmek, yarışma kategorilerine göre hazırlayacakları menülerde Türk Mutfağı üzerine araştırmalar yaptırarak öğrenmelerini sağlamak,  lise ve üniversite düzeyi okullardan gelen öğrencilere hızlı yemek üreticiliğini, tabak sunum tekniklerini ve tat - lezzet uyumunu öğretmektir. Ayrıca organizasyon bünyesinde coğrafi işaret almış ürünleri, ikramlarda bulunarak gelen ziyaretçi ve katılımcılara aktarmak, bunun yanı sıra Türkiye geneli ve uluslararası katılım gösteren sektör profesyonellerine, Muğla’yı tanıtmak, hiç gelmemiş katılımcılara Muğla’yı anlatmak, gıda sektörü ve endüstriyel firmalar ile sektör profesyonellerine çözümler bulmak yeni ürünleri tanıtmak gayesi içerisindeyiz.” dedi.

ÖZEL OKULLARDAKİ FAHİŞ ZAMLAR MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINI HAREKETE GEÇİRDİ! ÖZEL OKULLARDAKİ FAHİŞ ZAMLAR MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINI HAREKETE GEÇİRDİ!

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Şefi Sibel Erişti, eğitim sürecinde olan öğrenciler için bu  çalışmaların önemli olduğuna ve işbirliğinin gerekliliğine değindi.

Meslek lisesi öğrencilerinin, mezun oldukları alanda istihdam edilmelerinin önemine vurgu yapan Töre, “Öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini sergileme imkânı buldukları bu tür faaliyetlere katılım göstermesi, gelecekteki kariyerlerini belirlemede çok önem arz ediyor. Öğrencilerin motivasyonlarını artırmaya ve mesleki anlamda gelişmelerine katkı sağlayacak her türlü çalışmayı canı gönülden destekliyoruz.” dedi. TÖRE, diğer aşçılar derneği ile işbirliği sağlanarak Muğla’nın yöresel ürünlerinin markalaşmasına ve coğrafi işaret tescili almasına  yönelik çalışmaların yapılmasını önerdi. Ziyaretçiler bu konu ile ilgili çalışmaktan duyacaklarını memnuniyeti dile getirdi. Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği yönetim kurulu üyelerinin, İl Müdürüne “Pervin Töre” işlemeli, dernek amblemli aşçı ceketi hediyesini sunması ile ziyaret sona erdi.