Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde 1996 yılında kurulan ve  pek çok kamu kaynağından faydalanan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), AKP’nin İBB’yi kaybetmesi ile küçüldü.

BELEDİYE BÜTÇESİNDEN ÖDENDİ

SEÇİMLERLE İLGİLİ OKUL KARARI! 1 NİSAN TATİL Mİ? SEÇİMLERLE İLGİLİ OKUL KARARI! 1 NİSAN TATİL Mİ?

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, AKP döneminde İBB tarafından TÜRGEV’e birçok bina tahsis edildi. Yerel seçimlerin ardından da tahsis süresi sona eren binaların tahsisleri uzatılmadı ve TÜRGEV’in bu binaları boşaltması istendi. AKP döneminde belediye meclisi kararıyla tahsis edilen ve yine belediye meclisinde çoğunluğu AKP’li meclis üyelerinde olması nedeniyle tahsis kararları iptal edilemeyen yurtlarda da ekonomik sıkıntılar baş gösterdi. Çünkü sadece bina tahsis etmekle yetinmeyen İBB, aynı zamanda bu yurtların birçok giderini de karşılıyordu. İBB kaynakları, TÜRGEV’e tahsis edilen binaların yemek, organizasyon, güvenlik giderleri ile faturalarının da belediye bütçesinden ödendiğini aktardı.

İBB bütçesinden vakıf ve derneklere aktarılan kaynakların kesildiğine dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, yaptığı yorumlamada şu ifadeleri kullandı:

“İBB artık bütün kamuoyunun bildiği gibi öğrenci yurtlarını kendisi açıyor. Yandaş vakıflara tahsis edilen binalar geri alınıyor. Vakıflara sadece bina tahsis edilmiyor, kamu kaynaklarından türlü yollarla fonlanıyorlar. AKP’nin İBB seçimlerini kaybetmesiyle kaynakları kesilen yandaş vakıflar küçüldüler. Kamunun birikimleri bir takım siyasi çıkarlarla belli yerlerle aktarılıyordu. AKP’nin İBB’yi kaybetmesiyle bu durum ortadan kalktı. Yurt faaliyetleri prensip olarak devlet tarafından yapılmalı. Cemaatlere ve tarikatlara kaynak aktarılmamalı.”

Kaynak: AA