MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN ÖĞRENCİLERİ KEYİFLENDİRECEK SÖMESTR KARARI! MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN ÖĞRENCİLERİ KEYİFLENDİRECEK SÖMESTR KARARI!

Rehberlik koordinatörü Cihan Yeşilyurt, eşit ağırlık puan türünde 401 bin, sözel puan türünde de 254 bin kişilik azalış olduğunu, bu durumun yerleştirmelerde ilginç sonuçlar ortaya çıkardığını dile getirdi.

Hukuk fakültelerindeki sıralamalarda çok büyük düşüşler gerçekleştiğini vurgulayan Yeşilyurt’un yerleştirme sonuçları üzerine yaptığı değerlendirme şu şekilde:

“Geçen yıl 14 bin 800’den alan Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne 29 bin 698. olan bir öğrenci yerleşti. Devlette en son hukuk fakültesi 72 binden almış, o da Kırıkkale Üniversitesi.

İktisat Üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakültelerinde de çok sayıda dolmayan bölüm var. Devlette dolmayanlar Uludağ Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi.

Bunun yanında sıfır çeken yani bir öğrencinin bile yerleşmediği okullar var. Örneğin; Pamukkale Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Bilecik, Kastamonu, Kırşehir üniversiteleri.

İşletme alanında sıfır çeken devlet üniversitelerinden bazıları; Trakya Üniversitesi, Artvin, Karaman, Atatürk Üniversitesi Oltu Fakültesi.

“BİLGİSAYAR, YAZILIMDA BAŞARI SIRALARI YÜKSELDİ”

Devlette kontenjanı dolmayan işletme bölümleri; Konya Selçuk Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Balıkesir, Tekirdağ, Yalova, Manisa, Bolu, Afyon, Erciyes, Isparta ve daha birçok üniversite.

Devlet üniversitelerinde bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği bölümlerinin başarı sıraları yükseldi.

Devlet üniversitelerinde kontenjanı dolmayan endüstri mühendislikleri var. Örneğin İskenderun Teknik, Erzurum Teknik, Hitit, Karabük, Kırıkkale vb.

Sıfır çekenler makine mühendisliği bölümleri Kütahya, Niğde, Tunceli Munzur Üniversitesi’nde.

Vakıf üniversitelerinin doluluk oranları da önceki yıla göre çok azaldı. Vakıf üniversitelerinde de işletme temelli bölümler, bazı mühendislikler, mimarlık ve daha düşük başarı sırasıyla alan bölümlerin çoğu kontenjanı dolduramadı.

Vakıf üniversitelerinde de bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği bölümlerinin başarı sıraları yükseldi. Adaylar daha rahat iş bulabilecekleri bu bölümlere yöneldi.”

Kaynak: Cumhuriyet