İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında şu ana dek üç toplantı gerçekleştirdi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise alım gücünün çok düştüğünü belirterek işçinin kırmızı çizgisinin 4 bin lira olduğunu dile getirmiş, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ise asgari ücret için en az yüzde 21 zam önerdiklerini söyledi.

ASGARİ ÜCRETİN BELİRLENMESİ

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5’er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor. Bakanlıktaki ilk toplantının ardından Komisyon, işçi, işveren ev sahipliğindeki toplantıların ardından son toplantısını tekrar bakanlıkta yapıyor

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

MERKEZ BANKASI’NDAN KRİTİK FAİZ KARARI MERKEZ BANKASI’NDAN KRİTİK FAİZ KARARI

Kaynak: İHA