"Başbakan adayıyım" ifadesini kullanan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de cevap veren Bahçeli,"İP Başkanı yeni yönetim sisteminde yer almayan bir göreve mahkûm ve mecbur edilen bir zavallıdır" şeklinde konuştu.
Partisinin grup toplantısında söz alan MHP lideri Bahçeli, başta CHP ve HDP olmak üzere muhalefet partilerini ele aldı.


Muhalefet partilerinin parlamenter sistem çalışmaları konusunda yaptıkları toplantılara dikkat çeken  Bahçeli, "Zillet ittifakını oluşturan partiler gün aşırı birbirlerini ziyaret ediyorlar, gidip geliyorlar, yoklama yapıyorlar, hava kokluyorlar. Ancak arka kapıda birbirlerine tuzak kuruyorlar. Bir yapmadıkları kısırlı, pastalı altın günleridir. Zannediyorum onları da gerçekleşecektir. Ne dedikleri bellidir ne de söyledikleri nettir. Muğlak ifadelerle gürültü ve gündem kirliliğine neden oldukları da alenen meydandadır. Bunlar güçlendirilmiş parlamenter sistem toplantıları için 3. kez bir araya gelmiştir. HDP'yi masa altında tutarak sözde bir uzlaşmaya vardıklarını açıklamıştır. Uzlaşma dürüst ve temiz bir siyaset anlayışıyla vasat bulur" dedi.


Anayasanın ilk 4 maddesi üzerinden de Kılıçdaroğlu'na yüklenen Bahçeli, "Anayasadan Atatürk'ü çıkarmayı düşünüyor musunuz? Anayasaya hakim olan Türk ismini tasfiye etmeyi planlıyor musunuz? Türk vatandaşlığı kavramı yerine anayasal yurtseverlik, Türkiye yerine ülke, Türkiye devleti yerine Cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yerine Türkiye Cumhuriyeti insanı kavramlarının getirilmesini amaçlıyor musunuz? Demokratik muhalefet diyerek HDP'yi yanınızda yörenizde görüyor, kucak açıyor musunuz? Terörist Demirtaş'ı hala savunuyor, ona elçiler yolluyor musunuz?" şeklinde sordu.


HDP'yi "terörün siyaset uzantısı" olarak tanımlayan Bahçeli, bir kez daha HDP'nin kapatılması gerektiğini savundu.


5 SORU SORDU


Bahçeli, "Şimdi de güçlendirilmiş parlamenter sistem adında ne içerdiği meçhul, ne hedefliği meknuz bir çalışmayla meşguldür. CHP'nin 2-3 Ekim'de düzenlendiği Abant toplantısı, bir nevi zilletin tehlikeli yol haritasını açığa vurmuştur. Merak ediyor, Abant toplantısının tavsiyesi kimden geldi? Kripto damar mı dayattı, Pensilvanya'dan mı talimat alındı? Özerklik ve federasyon gayesi CHP'ye nüfuz etmiştir. CHP'nin gizli gündeminde anayasanın ilk 4 maddesini kaldırmak esastır. Sabıkalı bir milletvekili kalemiyle hazırlandığı anlaşılan demokratik muhalefetin anayasa değişikliği için izlenmesi gereken Kılıçdaroğlu'nun önsözüyle kaleme alınmıştır. Siz bakmayın bun önsözün sahibine, bunun gerisinde PKK'nın hain dokunuşu, siyasi bölücülerin iğrenç telkinleri bulunmaktadır. CHP Genel Başkanı'na soruyorum, kıvırmadan cevap vermesini bekliyorum:


1-Anayasadan Atatürk'ü çıkarmayı düşünüyor musunuz?
2-Anayasaya hakim olan Türk ismini tasfiye etmeyi planlıyor musunuz? 
3-Türk vatandaşlığı kavramı yerine anayasal yurtseverlik, Türkiye yerine ülke, Türkiye devleti yerine Cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yerine Türkiye Cumhuriyeti insanı kavramlarının getirilmesini amaçlıyor musunuz? 
4-Demokratik muhalefet diyerek HDP'yi yanınızda yörenizde görüyor, kucak açıyor musunuz? 
5-Terörist Demirtaş'ı hala savunuyor, ona elçiler yolluyor musunuz?" dedi.
 

Kaynak: İHA

EMEKLİLERE PROMOSYON MÜJDESİ! EMEKLİLERE PROMOSYON MÜJDESİ!