Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan piyasada maske bulunamadığı şikayetleri hakkında, "1 milyarın üzerinde üretim kapasitesi varken bizde maske olmaması olağanüstü bir durum. Biz gereken yetkileri kullanarak haksız fiyat artışları doğrultusunda gerekeni yapacağız" diye konuştu.

BU TRAFİK CEZALARININ HEPSİ İPTAL EDİLDİ BU TRAFİK CEZALARININ HEPSİ İPTAL EDİLDİ

Bakan Pekcan piyasada bulunamayan maskeler ve fahiş fiyatlara ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

1 milyarın üzerinde üretim kapasitesi varken bizde maske olmaması olağanüstü bir durum. Biz gereken yetkileri kullanarak haksız fiyat artışları doğrultusunda gerekeni yapacağız. Türk Ceza Kanunu’nun 237'inci maddesi fiyat etkilemeyi 238’inci madde kamuda gerekli şeylerin yokluğuna neden olmayı suç olarak tanımlamıştır.

Biz kendi yetki alanımız çerçevesinde gerekli incelemeleri yapıyor, cezalar kesiyoruz. Bu bilgileri savcılıkla paylaşıyor olacağız. İç piyasaya gerekli malzemenin temini konusunda tekrar sesleniyorum. Biz her zaman ihracatı destekledik ama önceliğimiz bizim ihracatımız.

‘REKLAM KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK’

Piyasada N95 maskeleri bulunmakta ama cerrahi maskeler bulunmamaktadır. İç piyasaya bu tedariki yapmaları konusunda tekrar sesleniyorum kendilerine iç piyasayı doyursunlar. Daha fazla geciktirip tedirginlik yaratmasınlar. Uluslararası pazarlarda pazar kaybetmesinler. 95 yıllık tarihinde Reklam Kurulu ilk kez cezalar için 25 Mart’ta olağanüstü toplanacak. Türkiye bu işi iyi yönetiyor. İnşallah bundan sonra da devam edecek.