Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre  bu düzenleme ile müteahhitlerin satış için gerekli değerleme raporunu hazırlayacak firmaları seçemeyeceği, sistemin atama yapacağı belirtildi. Konut üreticileri, ekspertiz değerlerinin konut bedelinin yüzde 30-40 altında kaldığını ve vatandaşlık için gerekli 250 bin doları yakalayamayan alıcıların satışları iptal ettiğini söyledi. Sektör temsilcilerinin girişimi sonrasında bakanlık sorunu çözecek yeni bir düzenleme kararı aldı.
Bakanlık yetkilisinin verdiği bilgiye göre, otomatik atama yanında firmalara geçmişte de olduğu gibi değerleme şirketi seçme şansı sunulacak.


Yeni sistem için yazılım düzenlemelerinin devam ettiğini aktaran yetkili birkaç gün içinde devreye girmesini planladıklarını belirtti.


Hileli satışları engelleyecek denetimlerin süreceğini belirten yetkili, “Konutu satan firma sistemimiz üzerinden değerleme şirketi seçeceği için kontrolü kolay olacak. Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) gerekli denetimleri yapacak. Bir usulsüzlüğün tespiti halinde değerleme şirketine kapatılmaya kadar giden ağır cezalar verilecek. İşlem hileli ise vatandaşlık hakkı da iptal edilecek” dedi.

MUĞLA İLÇESİNDE BEKLENEN FUAR BAŞLADI MUĞLA İLÇESİNDE BEKLENEN FUAR BAŞLADI

Kaynak: Hurriyet