BU FIRINDAN EKMEĞİ UCUZ ALMANIN SADECE 1 YOLU VAR BU FIRINDAN EKMEĞİ UCUZ ALMANIN SADECE 1 YOLU VAR

Dolar/TL, yeni haftaya rekor seviyeden başladı ve 8 lirayı geçti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise, "Son gelen veriler ekonomimizin büyüme patikasına girmesini destekleyecek şekilde rotasında ilerlediğini gösteriyor" dedi.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Albayrak, "Son gelen veriler ekonomimizin büyüme patikasına girmesini destekleyecek şekilde rotasında ilerlediğini gösteriyor. Ekim ayında hizmet sektörü güven endeksi %6,4, perakende ticaret sektörü güven endeksi %1,7 arttı. Kapasite Kullanım Oranı ise %74,6'dan %74,9'a yükseldi" dedi.


HEDEFLER ŞİMDİDEN TUTTU

Eylül ayı sonunda açıklanan Yeni Ekonomi Programı’nda yer alan dolar kuru hedefleri, açıklamanın üzerinden bir ay dahi geçmeden bir bir aşıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın geçen hafta açıkladığı Yeni Ekonomi Programı’nda (YEP), 2020-2023 arası dönemin yıllık ortalama dolar/TL kuru tahminlerine de yer verilmişti.

YEP’teki yıllık ortalama kur tahminlerinde 2020 için 6,91, 2021 için 7,68, 2022 için 7,88, 2022 için 8,02 rakamlarına yer verilmişti.
Açıklandığı gün dahi 2020 hedefinin yaklaşık 1 TL üzerinde olan dolar kuru, sırasıyla önce 2022 hedefini aştı, bugün ise 2023 hedefinin de üzerine çıktı.

DOLAR/TL 8 TL'Yİ AŞTI

Dolar/TL, yeni haftaya rekor seviyeden başladı ve 8 lirayı geçti. Avro/TL ise tarihi seviyelerini 9,50'ye taşıdı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bakansı (TCMB) faiz kararının alındığı gün 7,9799 ile rekor kıran dolar/TL, bugün 8,0510'a kadar tırmandı.

"DOLARLA BİR İŞİNİZ VAR MI?" DEMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, daha önce CNN Türk'te katıldığı programda Ahmet Hakan'ın "Dolar yükselince endişelenmeli miyiz? sorusuna, ''Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolar borcunuz var mı? Dolarla bir işiniz var mı?" diye cevap vermişti.

Albayrak, ''Eskiden kur çok daha fazla etkiliyordu. Şimdi ekonomide bir dönüşüm var. 2 sene önce de bu seviyelerdeydi. Düştü. İki sene öncesine kadar bugün Türkiye ekonomisi kırılganlıklarına göre çok güçlü. Dünya tarihinin en büyük ekonomik krizi yaşanıyor" demişti.

Kaynak: Birgün