Dolar güne 8,68 seviyesinden güne başladıktan sonra, yüzde 1'e yakın değer kazanarak 8,70 seviyesinin üzerine 8,72'ye kadar çıktı. Dolar sonrasında ise tekrar 8,68 seviyesine geriledi.

Geçen hafta doların küresel piyasalarda güç kazanmaya başlaması ile dolar yükseliş eğilimine geçmişti.

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZA ZAM VAR MI? BAKAN AÇIKLADI ELEKTRİK VE DOĞAL GAZA ZAM VAR MI? BAKAN AÇIKLADI

Piyasalarda gözler bu hafta gerçekleşecek iki kritik toplantıya çevrildi.

Yatırımcılar, Fed'in çarşamba günü gerçekleştireceği Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında alacağı faiz kararının yanı sıra, varlık alımlarının azaltılmasıyla ilgili verilecek sinyalleri de takip edecek.

Fed'in bazı yetkilileri geçtiğimiz günlerde bankanın varlık alımını azalmaya başlaması gerektiğini ifade etmişti.

Perşembe günü ise TCMB'nin faiz kararının açıklanması beklenirken, Başkan Şahap Kavcıoğlu, ağustos enflasyonunun yüzde 19'luk politika faizini aşmasından sonra yaptığı bir açıklamada "Küresel merkez bankacılığında, para politikası duruşu belirlenirken, para politikasının etkisi dışında olan kısa vadeli arızi unsurlardan arındırılmış çekirdek enflasyon göstergeleri esas alınır" şeklinde konuşmuştu.

Merkez Bankası, daha önceki açıklamalarında faizin manşet enflasyonun üzerinde oluşturulacağını belirtiyordu. Bu anlamda Kavcıoğlu'nun yaptığı "çekirdek enflasyon" açıklaması piyasalarda "erken faiz indirimi"ne gidileceği şeklinde yorumlanmıştı.

Kaynak: T24