BAŞKA İLDEN MUĞLA'YA ARABA ALMAYA GELDİ! KABUSU YAŞADI BAŞKA İLDEN MUĞLA'YA ARABA ALMAYA GELDİ! KABUSU YAŞADI

Küresel piyasalarda hem koronavirüs salgınındaki vaka artışının yönetimleri yeniden tedbire zorlaması hem de ABD’de teşvik paketinin seçim sonrasına kaldığı beklentilerinin artması doların yeniden piyasalarda değer kazanmasını sağladı. ABD Dolar Endeksi, yeni haftaya yükselişle başladı ve 93,0 seviyesine doğru ilerliyor.

Yurt içinde ise TCMB’nin geçen haftaki PPK toplantısında faiz artırmaması ile yeniden rekor tazeleyen döviz kurları yeni haftaya da rekorla başladı. PPK öncesi faiz artışı beklentisi ile 7,78’e gerileyen USD/TRY kuru Cuma günü 7,98’i görmesinin ardından bugün 8,06’yı aşarak yeni tarihi zirveye çıktı. EUR/TRY 9,54'ü GBP/TRY 10,49’u ve CHF/TRY 8,90'ı aşarak rekor tazeledi.

Kurdaki yükselişte doların küresel piyasalarda değer kazanmasının yanında TL tarafındaki siyasi - jeopolitik risklerin artmasının da payı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu yaptığı konuşmada Fransa ve AB’yi izledikleri politikalardan dolayı, ABD’yi ise Türkiye’ye yaptırım açıklamaları nedeniyle sert eleştirdi.

Kaynak: investing.com