TL varlıklar bu hafta siyasi-jeopolitik risklerin artmasıyla küresel piyasalardan negatif ayrışarak en çok değer kaybeden olurken TL, majör paraların yanında rand, ruble gibi kırılganlığı yüksek gelişen ülke paraları karşısında da tarihi düşük seviyeye geriledi.

Bugün yatırımcılarla görüşen ve Türkiye ekonomisi bir dönüm noktasında, yeni bir sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi, diyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak şu açıklamalarda bulundu:

-Türkiye, hızlı ekonomik büyümesi, 20 yılda 3 katına çıkan GSYİH'si, satın alma gücü artan orta sınıfıyla güçlü ve büyük bir pazar. Birçok çok uluslu şirket üretimlerini Asya'dan bölgemize yönlendirmeye başladı.

ERDOĞAN'DAN İSRAİL İDDİASINA İLK TEPKİ ERDOĞAN'DAN İSRAİL İDDİASINA İLK TEPKİ

-Bu dönemde küresel şirketlerin Türkiye gibi yabancı şirketlere karşı tarafsız, şoklara dirençli, güvenilir, dinamik ortaklara ihtiyacı var.

-Türkiye, İş Yapma Kolaylığı Endeksi'nde hızla ön sıralara ilerlemesinin yanında, yabancı yatırımcılar için de pek çok avantaj sağlıyor.

Albayrak, sermaye akışının artacağı yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. Piyasalarda ise gözler yarınki enflasyon sunumunda olacak. Merkezin yıl sonu enflasyon hedefini çift haneye çıkarması bekleniyor.

Kaynak: tr.investing