HABERİ ALAN ARAÇ SAHİPLERİ BENZİNLİKLERE AKIN ETTİ HABERİ ALAN ARAÇ SAHİPLERİ BENZİNLİKLERE AKIN ETTİ

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, EİB'in ihracatının haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 51 artarak 1 milyar 550 milyon dolar olduğunu, yakalanan rakamların ekonomide normalleşmenin yakın bir vadede gerçekleşeceğini gösterdiğini belirtti.

EİB'den yapılan açıklamaya göre, haziranda Birlik üyeleri tarafından yapılan ihracat, 2020 Haziran'a göre yüzde 51 artışla 1 milyar 550 milyon dolara, ocak- haziran dönemindeki ihracat da yine geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 yükselişle 7 milyar 646 milyon dolara çıktı.

Haziranda EİB çatısı altındaki Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği yüzde 131 artışla 225 milyon dolar, Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği yüzde 26 artışla 131 milyon dolar, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği de yüzde 50 artışla 117 milyon dolar ihracata imza attı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, aylık bazda en iyi ihracat performansına ulaştıklarını bildirdi.

Sanayi birliklerinin ihracatını yüzde 76 ivmeyle 921 milyon dolara ulaştırdığına dikkati çeken Eskinazi şunları kaydetti:

"Sanayi ve maden sektörlerimiz tarihlerinde ilk kez 1 milyar doları geçmiş oldu. Demir birliğimiz de 200 milyon doları geçerek yeni bir rekora imza attı. 5 birliğimiz ise 100 milyon dolar ihracat rakamını aştı. Bu tablo, ihracatımızın daha da yükselerek devam edeceğinin işaretidir. Aşılamanın artması, özellikle bizim için önemli pazarlar olan AB, ABD ve Çin'de ciddi oranda ilerleme kaydedilmesi dünya genelinde normalleşmenin yakın bir vadede gerçekleşeceğini gösteriyor. Bu bizim için umut verici."

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi'den normalleşme açıklaması Açıklaması
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi'den normalleşme açıklaması Açıklaması

Kaynak: AA