Normalleşme sonrası hareketli zamanlar yaşayan ikinci el araç piyasası, Eylül ayı ile beraber durgunlaştı. Oto galericiler piyasanın önümüzdeki bir ay içinde canlanacağını ön görüyor. Ayrıca iki ay öncesine kadar ayda 15 araç sattıklarını dile getiren galericiler, şu dönemde ayda 4 araç satabildiklerini aktarıyor.

"BİR AY İÇİNDE CANLANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Galerici Remzi Ulusoy, piyasada durgunluk yaşandığını dile getirerek, "ÖTV matrahına gelen indirimden kaynaklı olarak insanlar ikinci el araç fiyatlarının düşeceğini bekledi ancak ikinci el araç piyasasında şu anlık bir düşüş gerçekleşmedi. Şu anda satışlarımız durgun. İki ay öncesine kadar satışlar iyiydi. Normalde bir ay içinde 15 araç satarken şu anda 3-4 tane satabildik. Piyasaların bir ay içinde canlanacağını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

"YAZ MEVSİMİNE DOĞRU FİYATLAR ARTABİLİR"

İkinci el araç piyasasında iki ay öncesine kadar bir hareketlilik olduğunu söyleyen galerici Harun Camcıoğlu ise, "Piyasa biraz durgun devam eder ancak bir ay sonra canlanır diye düşünüyorum. İkinci el araç fiyatları sabit bir şekilde devam ediyor ve bir süre böyle devam eder. Yaz mevsimine doğru fiyatlar artabilir" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet

BANKALARDAN EMEKLİLERE PROMOSYON ENGELİ BANKALARDAN EMEKLİLERE PROMOSYON ENGELİ