Anka Haber Ajansı’ndan Esra Ulus’un haberine göre hükümetin faizleri indirerek piyasayı tüketimle canlandırma planı tutmadı. Merkez Bankası’ndan art arda gelen toplam 300 baz puanlık faiz indirim kararları ile dövizde yükseliş sürüyor. Bu yükseliş hammaddede dışa bağımlı bütün sektörleri olduğu gibi 2018 yılından bu yana krizde olan inşaat sektörünü de olumsuz etkiliyor.

Merkez Bankası’nın 23 Eylül’deki 100 baz puanlık faiz indirim kararının açıklandığı gün tonu 6 bin 930 TL olan demirin fiyatı bir ayda 8 bin 550 TL oldu. Çimento, enerji maliyetlerindeki artışın da etkisiyle yüzde 10 zamlandı ve devamı bekleniyor. Sektör temsilcileri, tüketici kredilerinin faizleri düşse bile hem arz sıkıntısı hem de artan inşaat maliyetleri sebebiyle konut fiyatlarında hızlı bir yükseliş bekliyor. Konut fiyatlarındaki artışlar şimdilerde yüzde 10-20 seviyelerinde yükseldi.

Gayrimenkul danışmanları Şule Alp, Burak Özmutafoğlu ve Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, emlak sektöründe fiyat artışının devam edeceğini belirtti.

EMEKLİLERE ÖZEL İNDİRİMLER BAŞLIYOR! İŞTE O KURUMLAR EMEKLİLERE ÖZEL İNDİRİMLER BAŞLIYOR! İŞTE O KURUMLAR

Kaynak: ANKA