Muğla ilinde kadın girişimcilerin sayısını arttırmak için KOSGEB, İŞKUR ve MUTSO işbirliğinde gerçekleştirilen Girişimcilik Eğitimleri sona erdi. İki grup olarak düzenlenen eğitimlerin ardından 38 kadın girişimci adayı, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan’ın da katıldığı tören ile sertifikalarını aldı.

KOSGEB, İŞKUR ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliğinde, kadınların iş yaşamındaki ve reel sektördeki rolünü arttırmak amacıyla pozitif ayrımcılık gözetilerek, sadece kadın girişimci adaylarının katılımıyla girişimcilik eğitimleri gerçekleştirildi. MUTSO ev sahipliğinde, 2-5 Eylül’de ilk etap, 9-12 Eylül’de ikinci etap olarak gerçekleştirilen ve Dr. Aslı Karataş tarafından verilen eğitimlere, 38 kadın girişimci adayı katıldı. S.S Yerkesik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Ören’in öncülüğünde daha çok kırsalda yaşayan kadınların katılım sağladığı eğitimler oldukça verimli olarak tamamlandı.

Kadın girişimci adaylarına, ana eğitim programının dışında, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğinde, Uzman Tuğba Baki tarafından Finansal Okur Yazarlık Eğitimi de verildi.

Tören kapsamında, MSKÜ Kozmetik Ürünler Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Nazan Demir, Yerkesik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde hayata geçirilen Kozmetik  Vadisi projesi hakkında bir sunum yaparak, planlamış oldukları projenin girişimcilik eğitimi ayağının bu şekilde tamamlanmış olduğunu, bir sonraki eğitim planının, Halk Eğitim iş birliğinde, ürün geliştirme (Ür-Ge) adı altında sabun, parfüm, vb. katma değerli ürün üretimi konusunda eğitimler verilmesi hususunda olduğuna  vurgu yaptı.

Açılış konuşmaları ve takdimlerin ardından, girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan 38 kadın girişimci adayına, sertifikaları takdim edildi.

EMEKLİLERE ZAMLI PROMOSYONDA BAŞVURU VE ÖDEME TARİHİ BELLİ OLDU EMEKLİLERE ZAMLI PROMOSYONDA BAŞVURU VE ÖDEME TARİHİ BELLİ OLDU