İstanbul'da yaşanan taksi plakası tartışmaları gözleri diğer illerdeki fiyatlara çevirdi. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan ve Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla'da da taksi plakaları ilçelere göre farklılık gösteriyor. Turistlerin en çok tercih ettiği ilçelerde fiyatlar 1.6 milyon TL'ye kadar çıkarken nüfusun ve turist yoğunluğunun daha düşük olduğu ilçelerde 100 bin TL'ye kadar düşüyor.

“100 BİN TL İLE 1 MİLYON 600 BİN TL ARASINDA”

İBAN İLE PARA GÖNDERİRKEN O NOTU DÜŞMENİZ GEREKİYOR! İBAN İLE PARA GÖNDERİRKEN O NOTU DÜŞMENİZ GEREKİYOR!

Taksi plaka ücretleri Muğla’nın ilçeleri ve hatta ilçelerdeki mahalleye göre değişiklik gösteriyor. Taksi plakası 100 bin lira ile 1 milyon 600 bin lira arasında değişkenlik yaşanırken, piyasayı satıcı ile alıcı arasındaki sıkı pazarlık belirliyor. Muğla merkezdeki yeni açılan otogar ile Sıtkı Koçman Üniversitesi çevresindeki duraklarda çalışan taksilerin plakası diğerlerine göre çok pahalı. Pazarlık 1 milyon 250 bin liradan başlıyor.

EN PAHALI PLAKA BODRUM’DA

İlçeler arasında taksi plakasının en yüksek olduğu yer Bodrum. 250 bin lira ile 1 milyon 600 bin lira arasında değişkenlik yaşanıyor. Belediye ve liman çevresi başta olmak üzere barlar sokağı bölgesindeki duraklara bağlı çalışan taksilerin plaka ücretleri de en yüksek olanların başında geliyor.

Kış aylarında fazla müşteri olmasa da, Bodrum, Marmaris ve Fethiye’ye yaz aylarında gelen turistler nedeniyle plaka fiyatları her geçen gün yükseliyor. Muğla’da plaka satış oranında Bodrum’u Marmaris takip ediyor. Marmaris’te de 100 bin lira ile 1 milyon 100 bin lira arasında satış mümkün.