LOKANTA VE KAFELERE KDV DÜZENLEMESİ LOKANTA VE KAFELERE KDV DÜZENLEMESİ

Antalya'da bu yıl 10'uncu kez kapılarını açan Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX), Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından 3 ayrı stant alanı kurularak, AydınDenizli ve Muğla'nın yöresel ürünleri tanıtıldı.

Muğla stadında, Yatağan Bıçağı, Muğla Saraylısı, Köme, Pestil, Muğla Tarhanası, Ceviz ile Fethiye'den gelen Kaya İnciri, Fethiye Tahini, Seydiler Kilimi, Üzümlü Dastarı, Fethiye- Seydikemer'de yetiştirilen alabalık ile yöresel zeytin ve zeytinyağı tanıtılıyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise, GEKA'nın Muğla standında Fethiye'yi temsil ettiklerini vurguladı. Coğrafi İşaretlerin önemine değinen Çıralı, "Fethiye, Marmaris ve Muğla olarak coğrafi işaretli ürünlerimizi tanıtıyoruz" şeklinde konuştu.



FETHİYE'DE 5 ÜRÜN İÇİN COĞRAFİ İŞARET BAŞVURUSU YAPILDI

"Fethiye'de 5 tane ürün için coğrafi işaret başvurusu yaptık. Fethiye'nin yöresel ürünleri tanıtan Çıralı şu ifadeleri kullandı: "Fethiye'de Seydiler kilimimizin coğrafi işaretler noktasında çalışmalarını yapıyoruz. Şu anda 3 aylık askı süresinde. 3 ay sonra coğrafi işaretini almış olacağız. Kayaköy inciri, tahini, Fethiye Kaya halısı ve hanımlarımızın dokuduğu Üzümlü Dastarı adlı dokuma ürünüyle ilgili müracaatlarımız var. Bunları tanıtmak için fuara katıldık" dedi.



MUĞLA'DA 9 ÜRÜN İÇİN COĞRAFİ İŞARET ALINDI

Muğla'nın ve diğer ilçelerin yöresel ürünleri hakkında da bilgi veren Osman Çıralı, "Marmaris'te balımız var. Muğla'da Muğla Çam balı, Muğla Göce tarhasının coğrafi işaretini aldılar. Mugla Saraylı tatlısı ve Muğla köftesi de aynı sekilde. Bodrum'un mandarini, Milas'ta zeytin, zeytinyagı, çam balı ve Milas el halısına coğrafi işaret alındı. Muğla bölgesinde şu ana kadar 9 coğrafi işaret alınmış durumda. İnşallah 20'lerin üstüne çıkacak. Coğrafi işaret almak için Muğla'da ki tüm yetkililerle birlikte elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.