3 Ekim tarihinden itibaren kamuoyuyla paylaşılılan Pandora Papers sızıntıları, dünyadan ülke liderleri, politikacı, iş insanı ve sanatçıların vergiden kaçınmak için kullandığı, Trident Trust, Alpha, Alcogal, Fidinam ve Asiaciti Trust’ın da aralarında olduğu 14 offshore hizmet sağlayıcısı ve hukuk firmasının belgelerinden meydana geliyor.

HİÇBİR HATA YAPMAYAN SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞDI HİÇBİR HATA YAPMAYAN SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞDI


DW Türkçe’nin incelediği belgelerde, Türkiye iş dünyasından Ahmet Çalık, Mehmet Cengiz, Rönesans Holding Kurucusu Ayşe Ilıcak ve Yıldırım Demirören’in eşi Hazan Revna Demirören ile kardeşi Fikret Tayfun Demirören’in yanı sıra son zamanların yeni zenginlerinden köklü holding sahiplerine, medyadan spor dünyasına kamuya mal olmuş önemli başka isimler bulunuyor.


İş dünyasında, yerli sermaye vurgusunun dikkat çektiği AKP döneminde uygulanan vergi teşvik politikalarına rağmen, offshore hizmetlerine ilgisi dikkat çekiyor. 1996-2020 senelerini kapsayan şirket kayıtlarına göre, gayrimenkul veya yat almak için offshore kullanan da var, nakit, hisse senedi ya da fonlara yatırım yapan da.

Kaynak: DWTürkçe