Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yaptığı Ekim ayı Para Politikası Kurulu (PPK) sonrası faiz oranını 250 baz puan düşürme kararı aldı. Bu kararla birlikte repo ihale faiz oranı %16.50'den %14'e indi.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 16,50'den yüzde 14'e indirilmesine karar vermiştir.

Son dönemde edinilen veriler iktisadi faaliyetteki ılımlı toparlanma eğiliminin devam ettiğini göstermektedir. Öncü göstergeler iktisadi faaliyetin sektörel yayılımındaki iyileşmenin devam ettiğine işaret etmekle birlikte yatırımlar zayıf seyrini sürdürmektedir. Sanayi üretimi, son aylarda resmi tatillerle ilişkili çalışma günü etkilerine bağlı olarak yüksek bir oynaklık sergilemekle birlikte, ana eğilim itibarıyla ılımlı artışını korumaktadır. Rekabet gücündeki gelişmelerin olumlu etkisi sürerken küresel büyüme görünümündeki zayıflama dış talebi kısmen yavaşlatmaktadır. Önümüzdeki dönemde net ihracatın büyümeye katkısının azalarak da olsa süreceği, enflasyondaki düşüş eğilimi ve finansal koşullardaki iyileşmeyle birlikte ekonomideki kademeli toparlanmanın devam edeceği öngörülmektedir. Son dönemde büyüme kompozisyonunun etkisiyle belirgin bir iyileşme kaydeden cari işlemler dengesinin önümüzdeki dönemde ılımlı bir seyir izlemesi beklenmektedir.

TEMMUZ'DAN BU YANA TOPLAM FAİZ İNDİRİMİ 1000 BAZ PUAN OLDU

Merkez Bankası Temmuz ayında politika faizini 425 baz puan indirerek yüzde 24'ten yüzde 19,75'e düşürmüştü. Ağustos ayında ise faiz 325 baz puan düşürülerek yüzde 19,75'ten yüzde 16,50'ye inmişti. Bu ay yapılan 250 baz puanlık indirimle faiz yüzde 14'e düşmüş oldu. Merkez Bankası Temmuz'dan bu yana 1000 baz puan indirim yapmış oldu.

Para Politikası Kurulu'nun (PPK) bir sonraki toplantısı 12 Aralık tarihinde yapılacak.

EMEKLİLERE ÖZEL İNDİRİMLER BAŞLIYOR! İŞTE O KURUMLAR EMEKLİLERE ÖZEL İNDİRİMLER BAŞLIYOR! İŞTE O KURUMLAR