TOGG ile Farasis’in 20 gigawatsaatlik pil üretimine yakında Gemlik’te başlayacaklarını kaydeden Varank, diğer küresel batarya üreticileriyle görüşmelerinin sürdüğünü belirtti. Varank, “Teknik standartları yayımladık. İl il, ilçe ilçe şarj istasyonu ihtiyacını belirledik. Buna yönelik destek mekanizmalarını tasarladık” dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda TOGG prototipinin test merkezlerine alkışlarla uğurlandığını dile getirmişti.

TOGG’un Twitter'dan yapılan paylaşımda “Hedeflerimizi adım adım gerçekleştiriyoruz. Yeni Lige yolculuğumuz hız kesmeden devam ediyor” ifadeleri kullanıldı. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun Twitter hesabından yerli otomobil çalışmalarıyla ilgili yeni görüntü paylaşılmıştı.

27 Aralık 2019’da “Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması” adıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen tanıtımda “C-SUV”, C-Sedan” modellerin özellikleri ilk kez kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Türkiye’nin vizyon projelerinden biri olarak görülen “Türkiye’nin Otomobili”nin başlangıçta C segmentinde bir SUV ile piyasaya girmesi, takip eden yıllarda da model sayısını 5’e çıkarması planlanmış, 3 fazdan oluşan yaklaşık 15 yıllık bir yatırım hamlesine yönelik planlar hazırlanmıştı.

300 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Gemlik tesisinde üretim kapasitesi yıllık 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlanacak.

220 MİLYONA SATIN ALDIĞINI DUYURDU 220 MİLYONA SATIN ALDIĞINI DUYURDU

Bu arada, TOGG, 846 milyon 774 bin TL sermaye artırımına giderek 996 milyon 774 TL ile Türkiye’de ödenmiş sermayesi en yüksek otomotiv şirketi olurken, bunu hedeflediği tarihten bir yıl önce gerçekleştirdi.

Çalışanlarının en az yüzde 30’u kadınlardan oluşacak tesiste, üretim başlangıcında yerlilik yüzde 51 olacak, 2025’te yüzde 68’e kadar ulaşacak.

TOGG Gemlik tesisinde üretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi hedefleniyor. 15 yılda 22 milyar TL’lik yatırımla yıllık ortalama 175 bin adetlik üretim kapasitesine ulaşacak tesiste, 2032 yılına kadar toplamda 1 milyon aracın bantlardan indirilmesi planlanıyor.

Kaynak: İHA