Kabine toplantısı sonrası konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı tatili süresinin 9 gün olacağını duyurdu. Erdoğan, köprülerde bayram için uygulanan ücretsiz geçişin cuma gecesi başlayacağını da söyledi.

Koronavirüs sebebi ile uzun süredir evlerinde kalan insanlar kısıtlamaların olmadığı bayram dönemi için tatil hazırlıklarını hızlandırdı.

Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarındaki otellere büyük talep olurken, Anadolu’nun dört bir tarafına da gidişler hızlandı. Deniz, kum, güneş tatili yapmayacak olanlar Kurban Bayramı’nı memleketlerinde geçirmek için şimdiden yollara düşmeye başladı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, bayram dönemi için akraba, dost ve kendi yazlıklarına seyahatlerle birlikte 10 milyon kişinin seyahat etmesini ve 10 milyar TL’lik bir ekonomin oluşmasını beklediklerini aktardı.

"SEKTÖRÜN KAYNAK PAZARI YERLİ TURİST OLDU"

220 MİLYONA SATIN ALDIĞINI DUYURDU 220 MİLYONA SATIN ALDIĞINI DUYURDU

Bayram taleplerinin 10 gün önceden artmaya başladığına dikkat çeken Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu ise "Otellerin dolulukları geçen haftadan itibaren artmaya başladı. Cuma gününden bu yana özellikle Çeşme, Bodrum gibi yerlerde trafik artıyor. Sektörün şu andaki en önemli kaynak pazarı yerli turist oldu. Bu haftadan itibaren bölgede boş yer bulmak zorlaştı. İç turizmdeki hareketliliğin ağustos sonuna kadar devam etmesini bekliyoruz" dedi..

Bayram döneminde en yoğun hareketliliğin yaşandığı alanlardan biri ise yat ve tekne kiralama sektörü oldu. Yat Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Doğulu, "Yat ve tekne kiralamaya inanılmaz bir talep var. Gelen talepleri mevcut yatlar karşılamıyor. En büyük yoğunluğu yerli turist oluşturuyor. 3-4 aile bir araya gelerek tekne ve yat kiralıyorlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: T24