Küresel pay piyasaları ise bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'nda yapacağı açıklamaya kitlenirken, yatırımcılar varlık alımlarının ne zaman azaltılmaya başlanacağına yönelik ipucu aradı.

'SONBAHAR ÇOK DA ÇANTADA KEKLİK DEĞİL"

Gelişmeleri değerlendiren Yeniçağ gazetesi yazarı ekonomist Evren Devrim Zelyut, ''Dolar kuru 8,30’a kadar bir gerileme bekliyorum. 8,60 üzeri kimseye zaten alım tavsiye etmedik. 8,30 çok kritik.şağı kırıp 8’e yarın senin bahsettiğin o eylül ekim riskleri artı birde FED'in şuan bir şekilde güvercin gibi görülse de aslında son derece gizli şahin mesajları sonbahardan sonra. Bunu yukarıya taşıdığı zaman işte biz 8’den yukarı zıplamak var. Birde de 8,40’tan yukarı zıplamak var. Birinde zıpladınız mı 9,70’e  gideceksiniz. Öbüründe zıpla adınız mı 9’a gideceksiniz? Dolayısıyla burada sonbahar çok da çantada keklik değil. Umarım bizim merkez bankası rezerv biriktirmenin bir yolunu arıyordur diyorum'' dedi.

MUĞLA İLÇESİNDEN DÜNYAYA 2 ÜRÜN! İŞTE O ÜLKELER MUĞLA İLÇESİNDEN DÜNYAYA 2 ÜRÜN! İŞTE O ÜLKELER

"YATIRIM UZMANLARIYLA İSTİŞARE ETSİNLER"

Zelyut, “Merkez Bankası’nın Türkiye'deki enflasyona rağmen faiz artırımında ısrar etmesi ya da aşırı derecede bir faiz artırımına girmesi bir risk Amerikan Merkez Bankası şu an ölümü gösterip sıtmaya razı etti ama neticede bir fiziksel etki mekanik etki para miktarı azalacak. Ve haliyle faiz artınca da bu para geri çekilecek. Bütün bunlarda dolar miktarını azaltacak ama bu kısa vadede olmayacak diyoruz. Amerikalılar da ekonomilerine bakacaklar. Ona göre hareket edecekler. Her halükarda biz içeriden ve dışarıdan kaynaklanan nedenlerle dolar/TL'nin sonbahar ve kış aylarında yukarı doğru çıktığını göreceğiz. Ama burada yatırımcıya yani yine yatırım tavsiyesi değil yatırım uzmanlarıyla istişare etsinler. Ama 8,30 ve 8 seviyelerinde hane halkının ve firma sahiplerinin yüksek boşluktan dolayı pozisyon açabileceklerini dikkatlerine sunalım diyorum” ifadesini kullandı.

Kaynak : YeniÇağ