Sosyal mesafenin korunması açısından şehirlerarası otobüs işletmeleri, yarı kapasite ile yolcu taşımış ve koltuk fiyatlarında buna bağlı olarak yükseliş göstermişti. Kısıtlamaların kaldırılmasından  sonra tam kapasite ile hizmet vermeye başlayan firmaların, fiyatlarında herhangi bir düşüş yaşanmadı.

TEPKİ GÖSTERİLDİ

Yarı kapasiteli dönemdeki fiyatların, tam kapasitede aynı kalması ve hatta bazı firmaların yine zam yapması vatandaşın tepkisini çekti.

Fiyatlardan memnun olmayan yolcular, duruma anlam veremediklerini söyledi.  Özellikle üniversitelerin açılması kararından sonra otogarlarda yaşanan yoğunluk ile birlikte otobüsler dolarken, öğrenci ve veliler bilet fiyatlarına şaşırıyor.

"BU YAPILANIN DÜZELTİLMESİ GEREKİYOR"

Eskişehir'den Çanakkale'ye giden üniversite öğrencisi Nursefa Pekdemir, fiyatların aynı kalmasını doğru bulmadığını ve herkesin seyahat ettiği dönemde bu yapılanın düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Öğrenci olarak bu durumdan şikayetçi olduğunu aktaran İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi Pekdemir, “Herkesin bu dönemde seyahat ettiğini bildikleri için bunun fiyatlara yansıdığını düşünüyorum. Bu fiyatlar normal bir meblağ değil ve her kesimden insanda bu ücretleri karşılayamayabilir. Bunların düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum. Öğrenci olarak bu durumdan şikâyetçiyim” dedi. 

Baba Tanju Pekdemir ise fiyatların otobüs firmalarının yarı kapasite ile çalıştığı dönemdeki fiyatlara dahi tam kapasiteli çalıştıklarında zam yaptıklarını öne sürdü.

ERDOĞAN'DAN İSRAİL İDDİASINA İLK TEPKİ ERDOĞAN'DAN İSRAİL İDDİASINA İLK TEPKİ

Pekdemir "Tabii fiyatlar aynı kaldı. Pandemide bu fiyatları normal karşıladık çünkü az yolcu taşıyorlardı ama şuan da tam kapasitede çalışmalarına rağmen fiyatlarda düşüş olmadı, hatta yükselme oldu. Pandemide daha ucuza gittiğimizi hatırlıyorum. Tabii ki fırsatçılık var burada. Bu şekilde insanların mecburiyetlerini kullanarak öğrencilerin sırtından fazla para kazanmaya çalışıyorlar. Bu da müdahile edilmesi gereken konu var” şeklinde konuştu.