7 ay önce çıkartılan af yasasında istenilen ödemeler gelmeyince yeni bir süpriz bir af daha getirildi. Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul gören yeni af maddesiyle birlikte, 7 ay önce mayıs ayında çıkartılmış olan aftan yararlanan vergi ve sigorta primi borçlarını yapılandırmış fakat kriz nedeniyle bu yapılandırılmış borçları ödeyemeyen 3 milyonu aşkın mükellefe vergi affı tekrar getirildi. Ayrıca devlete olan borcunu ödeyemeyen yeni aftan yararlanacak olan mükelleflere vergi incelemesi de yapılmayacağı bildirildi.

Maliye Bakanı Berat Albayrak geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada başka yeni bir af olmayacağını dile getirdi. 8 AKP'li milletvekilinin hazırladığı yeni torba yasa teklifi af maddesi eklenerek Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Aftan yararlanacak olanlar birikmiş borçlarıyla birlikte aksatılan borç için % 1.4 faiz ödeyerek yeni vergi affından yararlanabilecekler. Aynı komisyondan en az emekli maaşının 1000 TL olmasına yönelik yasa da kabul edildi. 7 ay önce çıkartılan vergi affından faydalanan ve kriz nedeniyle yapılandırma taksitlerini ve borçlarını ödeyemeyen mükellefler ocak ayı sonuna kadar borçlarını ödemeleri takdirde bu aftan yararlanabilecekler. 

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, temmuz ayı içerisinde yaptığı açıklamada kamu alacakları için yeni bir af getirmeyeceklerini dile getirmiştir. Mali disiplini sağlamak için yeni bir af getirilmeyeceğini de belirtmişti. Fakat bu açıklamaların üzerine AKP'li vekillerin önergesiyle yeni bir af maddesi getirildi. Yeni affın meclis genel kurulunda kabul edilip yasalaşması halinde eski aftan yararlanmış ve borçlarını ödeyememiş mükellefler vergi inceleme ve denetimlerinden yüklü bir borç ve cezalardan kurtulmış olacaklar. Geçen afta 2 milyon 459 bin mükellef taksitlerini ödeyemedi. Taksit ödemedikleri için yapılandırma haklarını da kaybetmişlerdi. Bu kabul edilen yeni af ile yeni bir yapılandırma hakkı verilmiş olacak.

AKARYAKITTA YİNE TABELA DEĞİŞİYOR! AKARYAKITTA YİNE TABELA DEĞİŞİYOR!