AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri süren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi‘ne eklenecek vergi yapılandırmasına ilişkin detayları açıkladı.

Mehmet Muş'un verdiği bilgiye göre, borç yapılandırmasında, gelir vergisi, kurumlar vergisi, KDV, motorlu taşıtlar vergisi, özel tüketim vergisi, tüm idari para cezaları, KYK borçları, hazine alacakları kapsamda olacak. Peşin ödeme yapılırsa faizler silinecek. Yıl sonuna kadar müracaat etmek gerekecek. 18 taksit imkanı getirilecek.

Muş, yaklaşık 500 milyar liralık büyüklüğe sahip bir vergi yapılandırması olacağını açıkladı. Muş ayrıca teklifle ilgili şu bilgileri verdi: "İl özel idareleri belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50'sinden fazlası bunlara ait şirketlerin taşınmazlar hakkında yapılan irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklı alacaklar da yapılandırma kapsamında.

Kalkınma ajanslarının il özel idareleri, belediye ve sanayi odalarından alacakları ile Türk Standardları Enstitüsü hizmet bedeli alacakları yapılandırma kapsamının içerisinde olacaktır. Çok geniş bir yapılandırma teklifini Komisyona vermiş olacağız."

Kaynak: TRT Haber

MERKEZ BANKASINDAN SÜRPRİZ FAİZ KARARI MERKEZ BANKASINDAN SÜRPRİZ FAİZ KARARI