Yükselişe geçen kripto paralardan piyasayı oluşturan bitcoin uzun bir aradan sonra 38 bin dolar seviyelerini aşarak geçtiğimiz günlerde 43 bin 250 dolar seviyelerine yükselmişti.

Bitcoin şu sıralarda 41 bin 700 dolar seviyesi civarında hareketini sürdürüyor.

Fundstrat Global Advisors LLC'nin Dijital Varlık Stratejisi Başkanı Sean Farrell yayınladığı araştırma notunda, "Kripto para ile hisse senedi piyasaları arasındaki ayrışma, kripto paraların diğer geleneksel makro varlıklarla mevcut düşük korelasyonunun altını çiziyor" dedi.

İŞTE 1 YIL SONRA GÖRÜLECEK DOLAR KURU İŞTE 1 YIL SONRA GÖRÜLECEK DOLAR KURU

Kripto paraya özgü faktörlerin en büyük dijital varlıkta %152'lik bir tırmanışı teşvik etmesiyle Bitcoin'in hisse senetleri ve altın gibi varlıklarla olan korelasyonu 2023'te azaldı.

Kazançların temel nedenlerinden biri ABD'nin ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına izin vereceği ve potansiyel olarak token talebini genişleteceği beklentisi.

Bitcoin ve MSCI Inc'in dünya hisseleri endeksi için 90 günlük korelasyon katsayısı yılın başında 0,60 iken 0,18'e düştü. Token ve spot altın için yapılan benzer bir çalışma, rakamın 0,36'dan yaklaşık sıfıra düştüğünü gösteriyor. Değerin 1 olması varlıkların aynı yönde hareket ettiğini gösterirken, eksi 1 olması ters yönde hareket ettiklerini gösterir.